TikTok organiseert live-cultuurevenement op Internationale Museumdag

In Nederland verwelkomen onder andere het Rijksmuseum, Het Rembrandthuis en het Anne Frank Huis de digitale bezoekers op het videoplatform.

TikTok organiseert live-cultuurevenement op Internationale Museumdag
TikTok

TikTok lanceert een internationaal cultuurevenement in het kader van de Internationale Museumdag. De videoapplicatie biedt het platform aan om zo de wereldwijde culturele expressie en kunst te vieren. Volgens Tiktok hebben mensen door het platform de cultuur ontdekt in alle uithoeken van de wereld, van kunst en muziek tot dans en theater. Van de Nederlandse musea zijn het onder andere het Rijksmuseum, Het Rembrandthuis en het Anne Frank Huis die de digitale deuren openen op TikTok.

Langstdurende live cultuurevenement

Op 18 mei start MuseumMoment Live. Het evenement duurt de hele dag en is daardoor volgens TikTok het langstdurende live-cultuurevenement ooit.

In Nederland openen van 17-23 mei ook het Huis Marseille, Museum Voorlinden, Kunsthal Rotterdam, Hermitage, Moco Museum, Naturalis en Aviodome de digitale deuren voor de TikTok-gebruikers wereldwijd.  

De wereld rond met #MuseumMoment

Het videoplatform vertelt dat het cultuurevenement de 'bezoekers' meeneemt op een tour langs 's werelds beste culturele instellingen, met een exclusieve virtuele rondleiding door 23 musea in 12 verschillende landen.

MuseumMoment Live begint volgens het programma bij de National Gallery in Singapore om de kijkers vervolgens mee te nemen op een reis door de internationale kunstwereld via Israël, Japan, Brazilië, Frankrijk, Italië, Nederland, Duitsland, het VK en de VS. De geplande afsluiting is aan de andere kant van de wereld in Mexico.

Het event wordt gestreamd via het TikTok for Good-kanaal, dit is TikTok's hub voor zogenoemde social impact content.

 

Volledige schema #MuseumMoment

Volledige schema #MuseumMoment
Volledige schema #MuseumMoment TikTok

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie