Publicis One en Abarth creëren lichtgevende Abarth voor KWF

Kenmerken van een schorpioen komen tot leven in de speciale editie – de Abarth ‘Scorpion Skin’.

Scorpion Skin Edition

Automerk Abarth is altijd geïnspireerd geweest door schorpioenen. De schorpioen staat symbool voor het automerk vanwege de overeenkomsten met zijn bekende eigenschappen; klein, snel en krachtig. Minder bekend is dat een schorpioen gemiddeld 16 keer in zijn leven vervelt en dat zijn huid licht geeft in het donker. In de nieuwe campagne van Publicis One, gemaakt door de bureaus Leo Burnett, Starcom & MSL, komen deze kenmerken tot leven te brengen, in een speciale editie – de Abarth ‘Scorpion Skin’.

De Scorpion Skin is een unieke verschijning. De lak heeft een ‘scorpion touch’, deze is verrijkt met de lichtgevende kenmerken van schorpioenenhuid en geeft dus licht in het donker. De auto is ontworpen met unieke illustraties gebaseerd op de rijke geschiedenis van Abarth en ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Pablo Lücker. Tijdens een exclusieve veiling wordt deze speciale editie Abarth geveild, waarbij alle winst naar de KWF Kankerbestrijding gaat.

Veiling ten behoeve van KWF kankerbestrijding

Momenteel lopen er diverse klinische studies om te kijken of het gif van de schorpioen gebruikt kan worden voor de bestrijding van kanker. De ziekte kent vele slachtoffers, onder wie ook de oprichter Abarth, Carlo Abarth die in 1979 is overleden. Abarth veilt de speciale Scorpion Skin tijdens een event in oktober 2018 en steunt daarmee KWF kankerbestrijding. De veiling van deze unieke art car vindt plaats op een besloten evenement. Geïnteresseerden kunnen zich via de website van Abarth (www.abarth.nl/scorpion-skin) aanmelden voor updates over Abarth, Scorpion Skin en de veiling.

“We dragen de speciale Scorpion Skin-editie op aan de oprichter, Carlo Abarth”, vertelt Robbert van den Heuvel, Communication Manager Abarth. “Met deze auto brengen we de oorsprong van Abarth, zijn sterrenbeeld de schorpioen, op een nieuwe manier tot leven. Van ieder moertje tot aan iedere penseelstreek van Pablo ademt deze Scorpion Skin precies uit waar Abarth voor staat. We hebben met veel plezier en toewijding aan dit bijzondere kunstproject gewerkt en hopelijk is dat terug te zien in de opbrengst van de auto. Hoe meer deze oplevert, des te meer we kunnen schenken aan het KWF.”

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Arie Hoekstra
Nu is zo'n veiling natuurlijk prachtig. Maarhhh is het niet een beetje vreemd dat het een auto is? En niet eens een elektrische. Eentje met een vervuilende benzine motor.
Dat hele verhaal er omheen is er bij gezocht. "Momenteel lopen er diverse klinische studies om te kijken of het gif van de schorpioen gebruikt kan worden voor de bestrijding van kanker." Ja gooi maar in mijn hoge hoed, dat doen ze met slangen ook, tot op heden zonder resultaat.
Als ik in het bestuur van de KWF zat, waar ik natuurlijk niet in zit, had ik dit idee per direct van tafel geveegd. Ben je nu helemaal betoeterd?
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.