Unilever haalt per 2030 alle fossiele brandstoffen uit schoonmaakproducten

Het concern steekt 1 miljard euro in onderzoek, ontwikkeling en innovatie op het gebied van circulaire reinigingschemie.

Unilever heeft een radicaal en toonaangevend besluit aangekondigd. Het bedrijf zal 100% van de CO2 uit fossiele brandstoffen, die wordt gebruikt in haar schoonmaak- en wasmiddelen, betrekken uit hernieuwbare of gerecyclede koolstof. Deze nieuwe ambitie vormt een belangrijk onderdeel van Unilever’s 'Clean Future' programma, een door Unilever ‘baanbrekend innovatieprogramma’ genoemd dat is ontworpen door Unilevers Home Care divisie. Unilever: ‘Middels dit programma willen we de manier waarop enkele van de meest bekende schoonmaak- en wasmiddelen ter wereld worden ontwikkeld, geproduceerd en verpakt fundamenteel veranderen.’

De ambitie van het Clean Future programma is om de grondbeginselen van de circulaire economie te integreren in de verpakkingen en productformuleringen van wereldwijde en lokale merken om zo de koolstofvoetafdruk van deze merken te reduceren.

 

 

Chemicaliën

De meeste schoonmaak- en wasmiddelen die nu verkrijgbaar zijn, bevatten chemicaliën die gemaakt zijn van fossiele brandstoffen. Dit is een niet-hernieuwbare koolstofbron. Door voor deze chemicaliën gebruik te maken van hernieuwbare of gerecyclede koolstofbronnen, kiest Unilever er bewust voor om afscheid te nemen van de fossiele brandstofeconomie.

Overigens roept Unilever andere bedrijven op om ook over te stappen op de nieuwe 'Carbon Rainbow'-methode en alleen gebruik te maken van hernieuwbare en gerecyclede koolstofbronnen afkomstig van planten, lucht, mariene bronnen en afval.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie