Van der Valk-familie neemt Nederlandse en Belgische vestigingen van Dunkin’ over

Bovenop de 76 zaken die de overname van Dunkin' omvat, wil Van der Valk de komende vijf jaar nog eens zestig vestigingen openen.

Boston Kreme
Dunkin'

De Nederlandse en Belgische vestigingen van Dunkin', de donut- en koffieketen, worden overgenomen door de horecafamilie Van der Valk. Deze overname omvat in totaal 76 zaken, en Van der Valk heeft plannen om de komende vijf jaar nog eens zestig vestigingen te openen.

Financiële details niet bekendgemaakt

De aantrekkingskracht van Dunkin' op jongeren en de mogelijkheden voor kostenvoordelen worden genoemd als drijfveren achter de overname. Van der Valk International, onderdeel van het familie-imperium, heeft een meerderheidsbelang in de Nederlandse en Belgische activiteiten van Dunkin' verworven.

Overname van Dunkin' past bij eerdere restaurantacquisities

Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt. De voormalige topman van Dunkin' Nederland en de zoon van de vorige eigenaar behouden een deel van de aandelen. Van der Valk International verwerft de rechten om het Dunkin'-merk te gebruiken van het Amerikaanse moederbedrijf Inspire Brands.

Verdere uitbreiding voor Van der Valk International

Het is niet de eerste restaurantovername voor Van der Valk International; ze hebben eerder de Nederlandse Vapiano-keten overgenomen. Van der Valk International exploiteert tien Nederlandse hotels, vijf in Duitsland, en hotels in België en Spanje, evenals enkele resorts.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie