Merk & Strategie

HP gaat inkt aan huis bezorgen

Redactie | 31 mei 2017, 10:56

De Thuisbezorgd onder de inktcartridges.

Steeds vaker nemen consumenten een dienst af om zorgeloos te kunnen genieten van producten en ervaringen zoals films, boodschappen en muziek. Om geld te besparen of voor het gemak. HP speelt daar op in met de nieuwe service HP Instant Ink waarbij de juiste cartridges met HP-inkt aan huis worden geleverd. De printer bestelt automatisch de juiste cartridges, vóórdat deze leeg zijn, zodat de consument nooit zonder inkt zit. 

Hoe werkt het? 
Zodra een klant zich inschrijft voor een HP Instant Ink-service naar keuze, ontvangt deze de Instant Ink-cartridge die geschikt is voor zijn of haar printer. Vanaf dat moment houdt de printer bij hoeveel pagina’s er worden afgedrukt, wat via het internet wordt gedeeld met de service. Wanneer de inkt opraakt, geeft de printer een signaal aan HP waardoor automatisch een nieuwe cartridge wordt verstuurd. Het pakket bevat naast de nieuwe cartridges ook een retourenvelop om de oude cartridge terug te sturen en te recyclen.

De service biedt drie plannen aan van €2,99 per maand (50 pagina’s), €4,99 per maand (150 pagina’s) en €9,99 per maand (300 pagina’s). Buiten de bundel kunnen klanten ook printjes bijkopen. De klant kan pagina’s meenemen naar de volgende maand tot het maximum maandvolume van het plan. Het gekozen plan kan op elk moment worden gewijzigd of worden gestopt. Mocht de klant een piek voorzien in het printgebruik, dan is het mogelijk om contact op te nemen met Instant Ink Express, zodat de klant voldoende cartridges ontvangt om aan de printbehoefte te voldoen.

Geen zorgen meer
‘Consumenten willen tijd besparen, geld besparen en hun leven makkelijker maken met behulp van slimme technologieën en dat is mogelijk met behulp van HP Instant Ink’, zegt Hans Jose, Instant Ink Country Manager Benelux, HP Inc. ‘Instant Ink zorgt daarnaast voor enorme besparingen op inkt en neemt zorgen weg bij de consumenten. We geven drukke huishoudens, scholieren, studenten en zzp’ers de mogelijkheid om nog meer te focussen op wat voor hen belangrijk is.’

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (2)

Comment author avatar
Avatar

Hanneke van der Westen

(26 juni 2017, 14:50)
Waarom is dit niet voor alle printers beschikbaar? Ik heb de HP7520, toch een vrij moderne maar ik vind deze nergens terug voor deze aktie. M.vr.gr.
Avatar

Hanneke van der Westen

(26 juni 2017, 14:54)
Sorry. Zie dat ik mijn reactie niet hier had moeten zetten.

Gerelateerde items Hp HP Instant Ink

Meer in channel Merk & Strategie

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs