Media

Karin de Groot weg bij Talpa TV

Maarten Hafkamp, redactie | 8 maart 2018, 19:46

De directeur televisie verlaat het bedrijf na de zomer.

De Groot zegt dat ze bij haar aanstelling in november 2016 als zendermanager al had aangegeven voor een beperkte periode actief wilde zijn bij de zendergroep.

'Toen SBS Broadcasting opging in Talpa Network, heb ik de fantastische kans gehad om binnen Talpa TV in de directie plaats te nemen als Directeur Televisie. Ik doe dat met ongelofelijk veel plezier, maar toch wil ik graag de afspraak met mezelf intact houden en me hier slechts voor een afgebakende periode aan verbinden. Deze periode loopt af in augustus.'

De Groot was eerder vijf jaar algemeen directeur van producent IDTV. Daarvoor heeft ze ook bij producent Endemol Nederland (John de Mol Produkties) gewerkt. Binnen SBS was ze al eerder werkzaam als zendermanager van Net5.

Galjaard
Na het aangekondigde vertrek van Erland Galjaard bij RTL staat er dus straks ook bij Talpa TV een vacature open voor directeur televisie.

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (4)

Comment author avatar
Avatar

Mick

(8 maart 2018, 22:05)
Gek genoeg las ik in 2016 niets over een tijdelijke aanstelling van De Groot en heeft SBS inmiddels de zoveelste programmabaas versleten. Misschien mooie kans voor Galjaard om haar rol over te nemen..
Avatar

Maarten Hafkamp

(9 maart 2018, 9:05)
@Mick Ja veel verloop. Galjaard heeft ongetwijfeld een concurrentiebeding

Gerelateerde items Karin De Groot Sbs Broadcasting Talpa TV

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs