CPNB neemt lezerscommunity Hebban.nl over

Partijen zien overname als de beste optie voor groei van het lezersplatform en een groter bereik voor het CPNB.

Sander Verheijen (l), hoofdredacteur Hebban.nl, en Eveline Aendekerk, directeur stichting CPNB, bij het bekend maken van de samenwerking, vorig jaar
CPNB

De boekpromoot-organisatie CPNB neemt de lezerscommunity Hebban.nl over. De partijen werkten afgelopen jaar al samen en zien een overname als de beste optie voor groei van het lezersplatform en een groter bereik voor het CPNB.

Hebban.nl telt ruim 215.000 leden en trekt meer dan 600 duizend bezoekers per maand. Het organiseert online leesclubs, reading challenges, boeken- en cadeautippers en verschillende prijzen, zoals de Hebban Debuutprijs en Hebban Boek van het Jaar.

Hoeveel CPNB voor Hebban.nl betaalt, maken beide partijen niet bekend. Wel laten ze weten dat het ‘geen commerciële overname’ betreft.  

Advertentie
advertisement

Krachten gebundeld

Hebban.nl is opgericht met als doel lezers meer, leuker en beter te laten lezen door ze te inspireren en te helpen bij hun boekenkeuze. Dat sluit aan bij de missie van stichting CPNB, om het lezen van boeken te bevorderen.

De lezerscommunity van Hebban.nl speelt dan ook een belangrijke rol in de CPNB-strategie van ‘de lezer centraal’ die de basis is van merken van de CPNB, zoals de Boekenweek, Kinderboekenweek, Zomerlezen en Nederland Leest.

Bij deze campagnes gaan CPNB en Hebban.nl extra acties en content aanbieden via leesclubs en reading challenges. In eerste instantie blijft Hebban.nl een losstaand onderdeel en wordt er gezamenlijk gekeken hoe het lezersplatform nog meer kan aansluiten bij de CPNB. De rechtsvorm van Hebban.nl wordt na de overname omgezet van een bv in een stichting.

Veel plezier

Eveline Aendekerk, directeur stichting CPNB, zegt ervan overtuigd te zijn dat het boekenvak veel plezier aan de overname gaat beleven. ‘Door de verschillende initiatieven van Hebban lezen, kopen en lenen consumenten meer boeken. Een grote onafhankelijke online lezerscommunity biedt het collectieve boekenvak talloze mogelijkheden om boeken extra onder de aandacht te brengen bij lezers.’

 

 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie