Topvrouw Facebook laat tv-kijkers verbijsterd achter na voorbeeld van 'inclusief’ Metaverse

Angelika Giffin had antwoorden voor interview RTL Z uiterst goed voorbereid, maar er misschien wat beter over moeten nadenken.

Angelika Giffin van Facebook tijdens het RTL Z-interview

Het concern Facebook gaat voortaan door het leven als Meta zo werd gisterenavond bekend gemaakt.

Mark Zuckerberg en de zijnen grepen dit aan om de nieuwsstroom even niet te laten domineren door privacyschandalen en een doortrapt bedrijfsmodel, maar door de grote sprong voorwaarts met Metaverse, de virtuele wereld die alle andere virtuele werelden met elkaar verbindt.

Lees ook: Metaverse biedt merken enorme kansen
 

Dat alles ging uiteraard streng geregisseerd, met filmpjes, gelikte presentaties en heel veel interviews om het nieuwe technische voorland te schetsen.

Ook de Nederlandse kijkers werden bediend. RTL Z interviewde vicepresident Europa van Facebook Angelika Giffin. Ze had haar antwoorden uiterst goed voorbereid zo bleek, maar had er wat beter over moeten nadenken.Of betere communicatieadviseurs om zich heen moeten verzamelen. 

'Super inclusive'

Metaverse is volgens het wereldbeeld van Giffin namelijk heel inclusief. Arme kinderen die niet meekunnen op het schoolreisje naar Rome omdat het te duur is, kunnen nog steeds niet mee. Maar ze kunnen het wel 'beleven' met hun klasgenootjes.

De compassie en het warme gevoel die Giffin met het voorbeeld wilde oproepen, kwamen niet helemaal over. Een deel van de tv-kijkers bleef in verbijstering achter.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie