'Ploumengate kostte Coolcat half miljoen'

Volgens Coolcat-eigenaar Roland Kahn verloor het bedrijf veel geld door uitspraken van minister Ploumen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De opmerkingen van Lillianne Ploumen, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, hebben Coolcat uiteindelijk ruim een half miljoen aan omzet gekost. Dat zegt Roland Kahn tegenover , naar aanleiding van de publicatie van de cijfers over 2013.

In het najaar van 2013 noemde Ploumen Coolcat als één van de bedrijven (oa. ook Wibra en Prénatal) die geen akkoord zouden willen tekenen over veilige werkomstandigheden voor fabrieksarbeiders in Bangladesh. Destijds zei Ploumen: &;Deze bedrijven staan voor de keus. Of ze verliezen hun geloofwaardigheid bij de klant, of ze tekenen. Nu staan ze aan de verkeerde kant van de lijn. Dat moeten ze niet willen.&;

Later kwam Ploumen terug op haar woorden in t waarin zij de werkwijze van Coolcat prees en zelfs stelde dat Coolcat &;voorop loopt&; bij het letten op arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken. Ze benadrukte dat er &;helemaal geen sprake is van een zwarte lijst met daarop CoolCat, zoals in eerdere berichtgeving in de media wel is gesuggereerd&;. 

Volgens Kahn heeft alle ophef die door de uitspraken van Ploumen is ontstaan Coolcat geen goed gedaan: &;Het gedoe met Ploumen heeft ruim een half miljoen gekost. Niemand geeft thuis bij de Nederlandse overheid, ook al heeft ze aantoonbaar onjuist gehandeld&;, aldus Kahn. 


 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie