5 manieren waarop je je marketing duurzamer kunt maken

Zelfs kleine veranderingen kunnen een verschil maken!

Duurzaamheid is momenteel zo'n groot onderwerp in elke sector - hopelijk blijft het dat voor een lange tijd! Milieubewuster zijn is nu voor velen van ons belangrijk, en we denken dat het iets is waar we ons allemaal op moeten richten om zoveel mogelijk te verbeteren. Zelfs kleine veranderingen kunnen een verschil maken! Er zijn veel blogs en lijsten gemaakt over veranderingen die je kunt aanbrengen in make-up, kleding, eten en huishoudelijke producten, maar niet veel over duurzamer zijn in het promoten van je bedrijf. Maar marketing kan zo'n verspillend karwei zijn, met promotieartikelen, posters en direct mail. Maak het duurzamer en milieubewuster met de volgende tips van onze bron: onderneming.nl

Zet je printer uit
Als je naar een vergadering gaat, waarom zou je dan niet je laptop meenemen, als je die hebt, en daar aantekeningen over maken? Stuur de vergaderagenda van tevoren naar mensen en laat ze deze bewerken - Google Documenten is bijzonder handig, omdat verschillende gebruikers wijzigingen kunnen aanbrengen en je kunt zien wie die wijzigingen heeft aangebracht. Op deze manier hoef je geen papier te gebruiken voor je vergaderingen, maar je kunt ditzelfde principe ook meenemen in je marketing! Digitaliseer bijvoorbeeld je visitekaartjes om papier en inkt te besparen.

Verhoog je e-commerce
Probeer zoveel mogelijk van je marketinginspanningen online te krijgen. Als je een fysieke winkel hebt, ga dan online. Als je conferenties organiseert, maak ze dan virtueel. Als je een adviesbureau bent, ga dan digitaal.

Winkel lokaal
Soms is het niet mogelijk of financieel haalbaar om lokaal te winkelen. Het is vaak duurder en soms minder handig. Lokale bedrijven zijn echter van fundamenteel belang voor economische groei en het verminderen van onze impact op het milieu. Dit geldt voor ondernemers, werknemers en iedereen buiten het werk. Als je naar de plaatselijke winkel kunt gaan en de benodigdheden ophaalt die je nodig hebt, doe het dan.

Verminderen, hergebruiken, recyclen
Ja, het is cliché, maar dat is alleen maar omdat het pakkend is. Verminder de hoeveelheid afval die je kantoor produceert. Hergebruik wat je kunt en krijg herbruikbare alternatieven voor producten voor eenmalig gebruik. Recycle zoveel als je kunt. Zo simpel is het letterlijk!

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →