Kinderen pakken seksspeeltjes uit in campagne Free a Girl

Met de video maakt de stichting onschuld van een kind zichtbaar. Helaas is dit niet voor miljoenen kinderen niet zo.

Free a Girl wil met de campagne de noodklok luiden. Van 15 tot en met 21 mei is de Week tegen Kinderprostitutie, waarin Nederland actief geld inzamelt voor de strijd tegen kinderprostitutie wereldwijd.

Directeur en medeoprichter van Free a Girl Evelien Hölsken: 'Wereldwijd wordt geschat dat 2 miljoenen kinderen vast zitten in de prostitutie, waarvan 1,2 miljoen in India. Elke dag weer worden de meisjes gedwongen seks te hebben met tientallen mannen. Wij willen dat dit stopt en roepen heel Nederland op om met ons in actie te komen. Samen kunnen we meisjes bevrijden uit de gruwelijke situatie waarin ze leven en hen een nieuwe toekomst geven.'

'Hoewel de getallen niet met zekerheid vast te stellen zijn, zitten er wereldwijd miljoenen kinderen vast in de prostitutie en ieder jaar komen hier kinderen bij', zegt Hölsken. 'Dit kan niet en mag niet. Daarom vragen wij aandacht voor deze problematiek en lanceren we de Week tegen Kinderprostitutie. Hoe meer geld we met heel Nederland kunnen ophalen, hoe meer meisjes we kunnen bevrijden.'

Week tegen Kinderprostitutie
In de Week tegen Kinderprostitutie zijn er de hashtags #wtk17 #freeagirl #kominactie en kun je meedoen met Lock me Up – Free a Girl. Je sluit je dan 12 uur lang op in een hokje van 1 bij 2 meter. (16-20 mei)
Andere mogelijkheden staan hier.

Credits
Concept en productie: Tosti Creative
Film en Edit: Roundabout Content
Mediabureau: Mediaxplain

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie