Fossielvrij NL dient klacht in bij RCC over video klimaatbeleid ING

Volgens Fossielvrij NL is de video misleidend omdat ING ook investeert in fossiele bedrijven.

Uit de video 'How we take action to fight climate change'
ING

Milieuorganisatie Fossielvrij NL heeft donderdag een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie over een video van ING over het klimaatbeleid van de bank. Volgens Fossielvrij NL is de video misleidend omdat ING ook investeert in fossiele bedrijven maar dit niet laat zien in het filmpje.

Het gaat om deze video:

How we take action to fight climate change

Bijdragen aan verhitting van de aarde

In de video legt ING uit wat de bank doet tegen klimaatverandering. Zo zegt de bank 100 procent duurzame energie te gebruiken en miljarden euro's te steken in groene projecten en bedrijven wereldwijd. De bank deelde het filmpje op zijn website en op social media.

Volgens Hiske Arts, campagnevoerder bij Fossielvrij NL, zet de video kijkers op het verkeerde been. ‘De kijker zal op basis van deze video niet verwachten dat ING nog steeds met miljarden fossiele bedrijven financiert. ING draagt met de financieringen juist bij aan de verhitting van de aarde.’
 

12,6 miljard dollar in fossiele brandstoffen

Non-profitorganisatie ShareAction heeft vorig jaar onderzoek gedaan naar hoeveel geld grote Europese banken pompen in fossiele brandstoffen zoals olie en gas. ING stopte er volgens het rapport 12,6 miljard dollar in tussen 2016 en 2021.

Fossielvrij NL maakte dit filmpje om het publiek op te roepen een petitie te tekenen om ‘ING te laten stoppen met het financieren van de klimaatcrisis:

Dit is hoe we ING fossielvrij gaan maken

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie