Nike krijgt hoon Grieken over zich heen na uitglijder

Naam van de Griekse godin op hiel nieuwe sneaker verkeerd gespeld: Piks in plaats van Nike.

Je had maar één taak... Dat moeten de collega's gedacht hebben van degene die verantwoordelijk was voor de spelling van 'Nike' op de nieuwste schoenen van het sportmerk. Grieken zijn niet blij: in plaats van de naam van hun geliefde godin, staat er nu 'Piks' te lezen op de hiel van de sneaker, die de naam 'The Winged Goddess of Victory' draagt.

Advertentie
advertisement

Op sociale media uitten veel Grieken hun frustratie over de spelfout. Terwijl sommigen zich afvroegen of het een kolossale vergissing was, namen anderen het heft in eigen handen en lanceerden een petitie om de Amerikaanse multinational de sneakers te laten intrekken. 'We eisen dat Nike de Air Force 1 "Goddess of Victory"-sneakers intrekt en terugroept van de markt', schreef de Griekse Angie Xidias, die de petitie startte. 

'Momenteel spellen de sneakers Piks en niet Nike – dit is culturele toe-eigening. We vragen Nike om de Griekse cultuur en geschiedenis te behouden en te respecteren door nauwkeurig het Griekse alfabet te gebruiken bij het schrijven en verwijzen naar de godin Nike.'

De controverse komt slechts enkele maanden nadat Nike heeft aangekondigd dat het al zijn bestaande contracten met Griekse retailers tegen 2022 zal beëindigen.

Nike

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie