Software-ceo maakt excuses na het uitschelden van ontwikkelaars

Gameontwikkelaars 'some of the biggest fucking idiots' noemen komt de ceo op kritiek te staan.

John Riccitiello
Foto: David Fitzgerald/Web Summit via Sportsfile

John Riccitiello, de ceo van softwarebedrijf Unity, maakt excuses nadat hij in een interview softwareontwikkelaars 'some of the biggest fucking idiots' noemde. Hij verwees naar sommige ontwikkelaars die niet (genoeg) luisteren naar de feedback van gamers. 

Er was veel kritiek op de uitspraak, ook van softwareontwikkelaars. De excuses van Riccitiello zijn opvallend, want in eerste instantie deed hij de ophef per tweet af als clickbait en zei hij te houden van gameontwikkelaars. Wel maakte hij 'diepe excuses.'

Toen de kritiek aanhield, volgde er alsnog een uitgebreider excuses - opnieuw op Twitter

Advertentie
advertisement

'Ik luister en zal het beter doen'

In de volwaardige excuses spreekt Riccitiello van 'een zin waarvan ik wens dat ik hem nooit gezegd had.' Een zin uit het interview met Pocketgamer.biz, dat Riccitiello gaf omdat zijn bedrijf fuseert met ironSource. Tussen de regels door is te lezen dat Riccitiello veel waardering heeft voor gameontwikkelaars  - die zijn software gebruiken. Maar de bewuste zin zet kwaad bloed bij onder meer die ontwikkelaars, die op social media laten weten zich beledigd te voelen. 

Riccitiello belooft: 'Mijn woordkeuze was ruw. Het spijt mij. Ik luister en zal het beter doen.' 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie