10 vergeten telefoonmerken

Met het nog steeds groeiende mobiele bezit bij consumenten, zou je verwachten dat er voor alle telefoonfabrikanten gouden tijden zijn aangebroken. De realiteit is anders. Slechts een klein aantal merken weet goede winstcijfers te laten zien en de afgelopen jaren zijn er tal van merken, die het bijltje erbij neer hebben gegooid.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

MobileMarketing.nl heeft een overzich gemaakt van 10 'vergeten' merken in de telecom

1. Ericsson (Sony/ Ericsson)Het Zweedse Ericsson was één van de eerste fabrikanten in mobiele telefoons. In de jaren bezat dit merk zo'n 40% van de markt, maar maakte ook enorme verliezen. Na een joint-venture met Sony, kochten de Japanners de Zweedse het mobiele telefoon tak op. Ericsson heeft tegenwoordig andere kernactiviteiten.

2. Philips
Philips maakte enige tijd robuuste mobieltjes voor de consumentenmarkt. Net als talrijke andere consumentendivisies werd ook de mobiele markt in de etalage gezet. Het Chinese CEC kocht in 2006 de licentie van Philips over en brengt onder deze naam mobieltjes op Aziatische markt.

3. Sagem
Het Franse Sagem (Société d’Applications Générales de l’Électricité et de la Mécanique) vooral goedkopere mobiele telefoons op de markt.De voormalige telecomoperator Dutchtone (hierna Orange en nu T-Mobile) verkocht dit merk oa als prepaid pakket in Nederland. Sagem ging in 2011 failliet.

4. Qtek
Qtek is vooral bekend als smartphone- en pocket pc merk van begin deze eeuw. Hun mobiele devices draaide op het Windows Mobile OS, de voorloper van Windows Phone. In 2006 werd besloot moederbedrijf HTC het merk te dumpen en voortaan de merknaam HTC te gebruiken.


5. i-MateNiet iPhone, maar het Taiwanese i-Mate begon met de bekende i in de merknaam. i-Mate liet Pocket PC's en smartphones maken bij HTC. In 2006 veranderde HTC haar strategie. Ze lieten niet alleen de merknaam Qtek vallen, maar ook de relatie met i-Mate werd beëindigd. Dit was direct het einde van dit merk.

6. Siemens'Duitse degelijk kent geen tijd'. Helaas dacht de consument daar anders over. De mobiele telefoontak was een verliesgevende. Siemen was trouwens de eerste telefoon met een 16-kleurenscherm. Na de jointventure BenQ-Siemens werd de gehele tak in 1996 aan BenQ verkocht. Het Taiwanese BenQ maakt nog steeds een grote diversiteit aan electronica. Echter geen mobiele telefoon meer.

7. Bosch

In 1999 won Bosch voor haar aluminium Bosch 909 Dual S nog een design prijs. Een jaar later kocht Siemen de Bosch mobiele telefoon divisie.

8. Mitsubishi

De meeste Nederlanders kennen Mitsubishi vooral van de auto's, maar het Japanse Mitsubishi Group maakt een groot aantal producten en hebben zelfs hun eigen bank. De goedkope Mitsubishi telefoons waren in Nederland oa te koop als prepaid pakket bij Orange. In 2008 stopte Mitsubishi met hun telefoontak.

9. PanasonicToestellen van het Japanse Panasonic waren vooral in Nederland te koop bij zelfstandige telefoonspecialisten/belwinkels. Dit najaar heeft Panasonic aangegeven te stoppen met de consumentendivisie.

10.NECNEC werd in 2010 NEC Casio, nadat alle mobiele telefoon activiteiten van NEC, Casio Computer Co. en Hitachi Ltd werden samengevoegd. Het merk werd in Nederland vooral verkocht onder andere namen (oa KPN). Deze zomer maakte het bedrijf bekend te stoppen met telefoons voor de consumentenmarkt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie