Ace-bureaus komen samen in nieuw ‘clubhuis’ in Houthavens

Huiselijk gevoel door daglicht en planten moet stress omlaag en productiviteit omhoog brengen, aldus architectenbureau Tank.

Deze zomer opent Ace een eigen 'clubhuis' van 4000 m2 in de hoofdstedelijke Houthavens, waar de teams en klanten van de bureaugroep samenkomen. Het ontwerp komt van de hand van architectenbureau Tank, bekend van onder meer de A'dam Toren, Hotel Arena en Vondelgym.

Het gaat om de bureaus Born05, Blauw Gras, Glasnost, Herc, Airborne, Label A, IM Lounge, Newborn, Off The Record en het nieuw(st)e Amaru die in het nieuwe onderkomen worden gerepresenteerd. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de nieuwe post-covid-realiteit, aldus Ace. Ook moeten de verschillende Ace-bureaus hier een 'eigen signatuur' krijgen.

Rogier IJzermans, ceo van Ace, kijkt uit naar 'de kruisbestuiving' die in het nieuwe pand moet ontstaan. 'We hebben tijdens corona gemerkt dat veel mensen prima individueel thuis kunnen werken, maar de echte magie ontstaan bij fysiek samenzijn. Dat is de hele reden dat we ooit Ace zijn begonnen: verschillende mensen met diverse achtergronden samen laten werken op creatieve uitdagingen voor merken.'

Huiselijk gevoel

Bij het ontwerp heeft Tank gekozen voor de zogenoemde architectonische trend 'resimercial'. Dit principe gaat uit van het creëren van een huiselijk gevoel binnen de werkomgeving. Anders gezegd: Club Ace moet een plek worden waar zowel medewerkers als klanten graag hun tijd doorbrengen.

Sanne Schenk, directeur van Tank, licht toe: 'Club Ace is ontworpen volgens de wetten van biophilic design, een concept dat zich richt op het verlangen van de mens om in contact te zijn met de natuur. In de praktijk betekent dit dat door het gebruik van daglicht, planten en onverwachte details de plek fijn aanvoelt, waardoor stress omlaag gaat en de productiviteit omhoog.'

Ace zelf voegt hier tot slot aan toe dat het in de race is voor een B Corp-certificatie. 'We zijn ons ervan bewust dat merken en bedrijven, en dus ook wijzelf een groot verschil kunnen maken', aldus IJzermans. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie