AdForum lanceert fysiek festival in Zeewolde als alternatief voor Cannes

AdForum wil met PHNX FST begin juli het eerste fysieke, meerdaagse, festival voor de creatieve industrie neerzetten.

Van donderdag 8 juli tot en met zaterdag 10 juli vindt er voor het eerst sinds lange tijd weer een reclamefestival plaats. Tijdens PHNX FST – georganiseerd op een luxueuze camping in Zeewolde - kunnen vakgenoten elkaar drie dagen lang weer op een veilige manier ontmoeten en diverse inhoudelijke workshops en netwerkevenementen bijwonen. 

PHNX FST is een hybride festival dat zowel offline als online zal plaatsvinden als onderdeel van de internationale PHNX Award competitie. Het nationale programmaonderdeel van PHNX FST vindt fysiek plaats op de camping in Zeewolde, terwijl het internationale gedeelte – zoals de uitreiking van de PHNX Tribute Award – online plaatsvindt. 

Vorig jaar introduceerde AdForum de PHNX Awards vanwege het niet doorgaan van het festival in Cannes. Er werden toen meer dan 4000 inzendingen gejureerd door zo’n 450 juryleden uit 120 landen. Dit jaar keren de PHNX Awards terug met een nieuwe missie: TRANSFORMATION. Ingezonden werk zal worden beoordeeld op drie criteria: het innovatieve niveau en creativiteit; de mogelijke impact en de kwaliteit van de uitvoering.

 

Advertentie
advertisement

Op de camping kunnen 300 mensen samenkomen. De organisatie maakt gebruik van de subsidieregeling van het Rijk die garant staat voor gemaakte kosten mocht het festival onverhoopt niet doorgaan. Organisatoren die evenementen vanaf 1 juli organiseren kunnen hiervan gebruik maken. 

Het inhoudelijke programma zal worden verzorgd door verschillende Nederlandse vak- en brancheorganisaties, zoals, bvA, DuPho, Dutch Digital Design, IAA Dutch Chapter, Jonge Honden, MWG, RA*W, VIA en YIM. Naar verwachting zullen andere organisaties zich de komende tijd nog aansluiten.   

Kyra Roest, bekend van onder meer de Embassy of Dutch Creativity en organisator van PHNX FST in Zeewolde: 'Na een jaar lang videocalls, merken we dat branche- en vakgenoten elkaar weer in het echt willen ontmoeten. Op die behoefte speelt PHNX FST in. Nieuwe contacten op te doen. Gelijkgestemden of juist tegenpolen ontmoeten en sámen Nederlandse creativiteit naar een hoger plan tillen.'

De inschrijving voor PHNX FST is van start gegaan. De jurering voor de awards vindt plaats van 14 tot en met 27 juni met een live online uitreiking op 8 juli. Dit jaar kunnen Grand Prix-genomineerden hun werk live presenteren voor de online jury. 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie