Agencies of Amsterdam biedt een overzicht van creatieve bureaus

Platform richt zich op starters en studenten. Het bevat een eerste selectie van vijftig creatieve bedrijven, maar wordt uitgebreid.

We Are RA*W heeft het platform ‘Agencies of Amsterdam’ gelanceerd, een overzicht van de creatieve bureaus  in en om de hoofdstad. Agencies of Amsterdam geeft  informatie over bedrijfsgrootte relevant werk, man-vrouwverhouding en veel gespeelde games. Het bestaat nu nog uit een  selectie van ruim vijftig creatieve bedrijven.

Waar beginnen?

De creatieve sector is een van de snelstgroeiende in Nederland. Met een jaarlijkse omzet van 4,5 miljard euro is Nederland de grootste exporteur van creatieve diensten wereldwijd. Alleen al in Amsterdam zijn meer dan 80.000 mensen actief die werken voor een recordaantal bureaus.

Vooral voor starters en studenten die nog geen inzicht hebben in de branche, bureaus en cultuur, is het moeilijk om uit te vinden waar te beginnen. Het platform richt zich primair op hen. Daarnaast is het een handige tool voor professionals uit de sector.

Meer disciplines

Om het overzicht compleet te maken roept We Are RA*W creatieve bedrijven op om zich aan te melden of hun profiel te verifiëren. Het doel voor 2020 is om het aanbod te vergroten en meerdere disciplines toe te voegen, zoals PR, muziek, design, video, media, consultancy en tech. Op de lange termijn is de ambitie om uit te breiden naar andere creatieve steden zoals Rotterdam, Barcelona, Berlijn en New York. Daarnaast zullen er in de toekomst meer functionaliteiten worden toegevoegd.

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie