Viral van de week: Angelina Jolie breekt Instagram-record

Social media bureau Dorst & Lesser kiest de viral van de week. Impactvolle, scroll-stopping content, die de doelgroep in het hart raakt.

Binnen drie uur tijd meer dan twee miljoen volgers? Actrice Angelina Jolie verbreekt hiermee hét Instagram-record en schopt Jennifer Aniston van haar digitale troon.

Nooit eerder heeft iemand in zo’n korte tijd een miljoen volgers bij elkaar gekregen en dus heeft Angelina Jolie met haar record direct een plekje in het Guinness World Record weten te bemachtigen.

Advertentie
advertisement

Op haar net aangemaakte Instagram-account plaatste ze een geschreven brief die ze gekregen heeft van een tienermeisje in Afghanistan. De huidige situatie in het land houden de gemoederen wereldwijd bezig. En dus zag de actrice een mooi moment om een belangrijke boodschap uit te dragen via het populaire online platform dat tot op de dag van vandaag gemiddeld 525 miljoen maandelijkse bezoekers wereldwijd telt.  Zo zegt ze: “Op dit moment verliezen de mensen in Afghanistan de mogelijkheid om te communiceren via sociale media en om vrijuit te spreken. Daarom heb ik Instagram aangemaakt, om de verhalen van degenen die in deze wereld strijden voor hun fundamentele mensenrechten te delen.” 

Als ambassadrice met een gigantisch bereik, zet Angelina haar Instagram-account dus in voor iets goeds, vergaart er een hoge PR-value mee en weet er tevens een grote groep jongeren mee te bereiken. Want, uit cijfers blijkt dat maar liefst 73% van deze jongeren tussen de 15 en 19 jaar oud actief is op Instagram. Win, win! Want ook deze doelgroep weten we via sociale media steeds meer te activeren over wereldwijde onderwerpen en discussiepunten.

Inmiddels heeft de post ruim 3.7 miljoen likes, meer dan 134K reacties en telt het account maar liefst 9.6 miljoen volgers. Met dit record haalt ze Friends-actrice Jennifer Aniston in die vorig jaar oktober in vijf uur tijd ruim een miljoen volgers wist te bemachtigen.

Volg jij Angelina Jolie al op Instagram

Dorst & Lesser, gespecialiseerd in de creatie van social media strategieën en content, kiest wekelijks de viral van de week.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie