Viral van de week - Corona bestrijden met de Duitse regering

Social media bureau Dorst & Lesser kiest de viral van de week. Impactvolle, scroll-stopping content, die de doelgroep in het hart raakt.

Corona bestrijden met de Duitse regering
Corona bestrijden met de Duitse regering

De Duitse regering besloot het wat betreft de corona-bestrijding eens over een andere boeg te gooien. Een video die vanaf het begin vrij serieus overkomt, inclusief dramatische muziek en beelden, zorgt op een gegeven moment voor schaamte bij de jongere generatie én voor een glimlach op het gezicht.

Je ziet een oude man zitten die herinneringen ophaalt. De aangrijpende muziek en de manier waarop de video is gefilmd, zorgen ervoor dat het lijkt alsof hij iets zwaars heeft meegemaakt en hierover vertelt. Doordat de man ouder is, denk je dat hij over de oorlog praat en de struggles die hij hierin meemaakte. Maar, niets is minder waar...

Deze video geeft namelijk een kijkje in de toekomst. Deze meneer praat over zijn twintiger jaren, de jaren waarin je studeert, het liefst nieuwe mensen ontmoet en veel feest. Toen hij de leeftijd van 22 had, was dit alleen anders. Hij was namelijk 22... in het jaartal 2020.

In 2020 werd iedereen ingezet om een gemeenschappelijk kwaad te verslaan. COVID-19, het virus dat de hele wereld platlegde, verplichtte iedereen om zich zo goed mogelijk in te zetten. En dat inzetten was niet zo moeilijk als je misschien zou denken… Je werd namelijk verplicht om HELEMAAL NIETS te doen! Binnen blijven was het devies. Ja, je geduld werd op de proef gesteld en bankhangen werd de norm, maar een kwaad bestrijden was nog nooit zo makkelijk! Toch? ;-)

Deze viral zet je aan het denken: je eerste gedachten zijn oorlog, armoede en hongersnood... Maar de crisis blijkt uiteindelijk een stuk banaler te zijn. Zo worden we aangesproken op ons privilege en voelen we ongewild ook schaamte dat we hier zelfs over durven klagen. Binnen blijven, dat is toch het makkelijkste wat er is? 

Dorst & Lesser, gespecialiseerd in de creatie van social media strategieën en content, kiest wekelijks de viral van de week.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie