Premium

De oncomfortabele week van Erik Kessels

Random Pic(k) Of The Day For A Week. Nils Adriaans vraagt vakgenoten naar hun inspiratie. Ditmaal Erik Kessels van KesselsKramer.

Erik Kessels

Deze week was Erik Kessels, medeoprichter van KesselsKramer, maar ook grafisch ontwerper, curator en gepassioneerd fotoverzamelaar, samensteller van Random Pic(k) Of The Day For A Week. Vijf dagen lang deelde hij zijn inspiratie op de Facebook-pagina van Nils Adriaans (één bijdrage per dag).

Zijn rode draad en werktitel: de oncomfortabele week van Erik Kessels.

Hier zijn 5 pic(k)s:

1. Hermeto Pascoal – Mysteries van het lichaam

'Naar mijn mening kun je de week niet beter aftrappen dan met Hermeto Pascoal, een Braziliaanse componist die een prachtig verwarrende en oncomfortabele compositie op zijn eigen lichaam heeft gemaakt.

Voor pure creativiteit moet je een oncomfortabel gevoel opzoeken en dit vervolgens in je werk gebruiken. Als ik met ideeën of gedachtes vast kom te zitten dan kijk ik vaak naar deze korte film, om vervolgens weer vrolijk en met veel energie door te kunnen.

Met de naïviteit van een kind en niet wetende waar hij gaat uitkomen, gebruikt Pascoal zijn hele lichaam om muziek te maken.'

Advertentie
advertisement

2. Je zou jezelf kunnen afvragen: waarom? Maar dit is precies waarom het boek dodelijk grappig is

'You run around town like a fool and you think that it’s groovy van Chantal Rens is misschien het meest overbodige, maar zeker één van de meest grappige werken die ik ooit ben tegengekomen. Chantal Rens is een Tilburgse kunstenares (tevens partner van Gert-Jan van Leeuwen, alias Gummbah – Say no to success!) die fotografie vaak als uitgangspunt gebruikt voor haar collages. In haar boek ‘You run around town like a fool and you think that it’s groovy’ combineert ze beelden van dieren die een glas met een alcoholische drank erin op hun rug balanceren.

Je zou jezelf kunnen afvragen: waarom? Maar dit is precies waarom het boek dodelijk grappig is. Chantal maakt met haar beelden combinaties die je met zekerheid nog nooit eerder hebt gezien. Ik zou dit boek ten zeerste aanbevelen, al is het alleen maar om je oncomfortabel te voelen over je eigen creativiteit. Het kan namelijk altijd nog gekker.'

Uit ‘You run around town like a fool and you think that it’s groovy’ van Chantal Rens
Uit ‘You run around town like a fool and you think that it’s groovy’ van Chantal Rens

3. Alan Wagners fly-posters – Het bewijst eens te meer de kracht van een sterke boodschap

'In eerste instantie behoorlijk normale fly-posters, maar voor de aandachtige lezer toch behoorlijk verwarrend. Dat is het werk van creatief/comedian Alan Wagner die achter deze ‘prank’ posters zit. Ooit is hij begonnen met de poster ‘Bathe in my milk’, waarmee een oudere vrouw mannen uitnodigde om in haar melk-bad plaats te nemen. Via batheinmymilk.com kwamen in een korte tijd een half miljoen aanvragen binnen. Het bewijst eens te meer de kracht van een sterke boodschap. Hieronder nog een paar recente oproepen van Alan Wagner.'

This Guy Won’t Stop Trolling His Neighborhood With Fake Posters, And People Can’t Stop Laughing

Alan Wagners fly-posters
Alan Wagners fly-posters

4. Paardenmest op Marktplaats – gratis af te halen!

'Sinds 10 december 2021 gratis aangeboden op Marktplaats: paardenmest!

Je vraagt je van alles af. Wie heeft hier interesse in? Hoe ga je zoiets ophalen, of kan het ook verzonden worden? Bij mij slaat de fantasie in ieder geval meteen op hol. Fascinerend hoe Marktplaats als een online medium gebruikt wordt om van je paardenstront af te komen.

Nog iemand interesse?'

Dat Kessels' vondst geen uitzondering betreft, bewijst deze lijst oproepen.

Paardenmest gratis af te halen
Paardenmest gratis af te halen

5. Enrique Metinides heeft heel zijn leven ongelukken in Mexico City gefotografeerd

'Schoonheid en gruwel liggen vaak dicht bij elkaar. Dit beeld is gemaakt door de straatfotograaf Enrique Metinides, die heel zijn leven ongelukken in Mexico City heeft gefotografeerd. De foto heeft de dramatiek van een klassiek schilderij en laat een vrouw met sieraden, nagellak en make-up zien, nadat zij bij een ongeluk aan de rand van de weg tussen twee palen is geslingerd. Met name door de schoonheid en verstilling: een onvergetelijk beeld.'

Law and disorder: the grisly lens of Enrique Metinides

Fotografie Enrique Metinides
Fotografie Enrique Metinides

Volgende week is Lydi Boers-Siebers, CMO Benelux HelloFresh, curator van #RPOTDFAW.

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden
Advertentie