Premium

De werkplek:  MediaMonks

MediaMonks opende onlangs een creatieve productieplek in Amsterdam.

Marijn Scheeres

MediaMonks werkt nu niet meer alleen vanuit Hilversum (en Los Angeles, New York, Barcelona, Londen, Stockholm, São Paulo, Buenos Aires, Dubai, Singapore en Shanghai), maar opende onlangs ook een energieboost van een creatieve productieplek in Amsterdam. Het nieuwe kantoor staat niet in ‘Amsterdam media city’, zoals Hilversum nu ongetwijfeld in de reisboeken heet, maar ook écht in de hoofdstad. In een parmantig gebouw aan de Danzigerbocht in het Houthavengebied.

Advertentie
advertisement
MediaMonks
Marijn Scheeres

Je kunt om het gebouw heen lopen, of de als rode loper dienstdoende gele brug (gedeeltelijk) volgen om vervolgens af te dalen richting de grote glazen entree. Zonder dat het hoog is, lijkt het pand boven zijn omgeving uit te torenen. Het is industrieel, statig en toch uitnodigend met uitzonderlijk veel ramen en grote terrassen.

MediaMonls
Marijn Scheeres

Direct bij binnenkomst is er een welkomstbalie in het midden van een verlichte, open hal. Daarvoor staat een paal met desinfecterend spul voor je handen; essentieel in deze tijd. Wat meteen opvalt zijn de warme natuurlijke kleuren, het Perzische tapijt waarmee enkele trappen zijn bekleed en de Chesterfields om even op te werken of te wachten.

MediaMonks
Marijn Scheeres

De verschillende etages zijn te bereiken met stalen trappen aan weerszijden van de prettige ruimte - waar aan de ene kant een afscheiding naar een studio is gemaakt van, zo lijkt, willekeurig opgestapelde zeecontainers met daarnaast een imposante prijzenkast. En dat allemaal in een gebouw dat nog ‘under construction’ is en waar soms een vuistdikke kabel over de vloer loopt omdat er zojuist een voorname ‘livestream’ heeft plaatsgevonden vanuit één van de twee opnamestudio’s.

Het plantrijke gebouw zal plek bieden aan ruim 130 mensen. Met een diversiteit aan disciplines, want ook het Amsterdamse Influencer Marketing Agency (IMA), komt hier een deel van de bovenste etage innemen. De werkzaamheden hiervoor zijn nog in volle gang.

MediaMonks
Marijn Scheeres

De twee grote studio’s, waarvan de plafonds misschien wel vijf meter hoog zijn, grenzen direct aan verschillende editruimtes, die neerkijken op de studio’s zodat er zicht is op wat er binnen gebeurt. Daarnaast in (weer) een open ruimte staan bureaus waar flexibel kan worden gewerkt. Uiteraard mogen de nodige belhokjes, neergezet als aparte units, niet ontbreken en is er op de begane grond nog een flinke, houten tribune voor besprekingen en presentaties. Mét zachte kussentjes om op te zitten.

Op de etage waar IMA komt en waar eveneens twee grote buitenterassen zijn, is ook het inpandige restaurant gelegen, waar de chefs elke dag voor alle teams koken. De ruimtes hebben bijna geen wanden waardoor alle lichtinval van buiten als een energieboost binnendringt. Het gebouw ademt een en al lichtovergoten wereldcreativiteit. Alles in rustige onrust.

MediaMonks
Marijn Scheeres
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

Advertentie