Dit zijn alle nominaties voor de ADCN 2019

ADCN heeft de 154 nominaties voor Dutch Creativity Awards bekendgemaakt.

ADCN, de club voor creativiteit, heeft de nominaties voor de Dutch Creativity Awards 2019 bekendgemaakt. In totaal maken 154 nominaties, verdeeld over 40 categorieën, kans op een Lamp, de prijs voor de beste creativiteit en ‘craft’ in advertising en design in Nederland. Nieuw in 2019 zijn de Culture en Side-Project categorieën – onderdeel van de Next Awards – waar het aantal inzendingen hard is gegroeid.

Ondanks de introductie van de nieuwe categorieen ligt het aantal nominaties een stuk lager dan de 221 van vorig jaar. De Lampen worden uitgereikt tijdens de Awards Ceremony op donderdag 11 april in Casco Amsterdam. Alle ADCN-nominaties zijn hier te vinden. 

Diverse jury

De nominaties en winnaars zijn gekozen door de jury, die ADCN managing director Dinesh Sonak 'de meest inclusieve jury in de industrie ooit' noemt. 'We hebben zoals gebruikelijk de meest bekroonde creatieve denkers en makers in advertising en design uitgenodigd; in totaal is de Jury goed voor honderden Lampen, Leeuwen, Pencils, Dutch Design Awards, Webby’s, Effies en zelfs een Oscar. Naast smaakmakers uit de Nederlandse creatieve industrie zoals Pepijn Lanen van De Jeugd van Tegenwoordig en Coverjunkie (Jaap Biemans) van Volkskrant Magazine hebben we ook buitenlandse thought leaders uitgenodigd, onder andere van It’s Nice That, D&AD en Pentagram. Ook hebben we de Jury verjongd met veel doorgebroken talent. We hebben 40% vrouwen in de Jury en 25% van de Juryleden heeft een diverse achtergrond. Nu de nominaties bekend zijn gaan ook alle ADCN leden stemmen op hun favoriete project. De uitkomst hiervan leid tot een speciale Members Award.'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie