Premium

Doe maar drie Turken en twee veganisten

Een overzicht van vier ongewone castingbureaus voor modellen in alle soorten en maten.

Stel je ziet een reclame voor vegaburgers, en later die dag zie je de hoofdrolspeler aanschuiven voor een biefstuk bij Loetje. Weg geloofwaardigheid. Om dit soort blunders te voorkomen kunnen marketeers aankloppen bij een specialistische castingbureau. Daar vind je een veganist, vluchteling of acteur met beperking op bestelling. 

Misfit Models

Special voor mensen met een onconventioneel uiterlijk

Bierbuiken, scheve tanden en tatoeages; Misfit Models vertegenwoordigt mensen die niet aan de standaard schoonheidsidealen voldoen. Oprichter Del Keens is sinds de jaren 90 een zogenaamd ‘lelijk supermodel’ en poseerde voor merken als Calvin Klein, Sixt en Diesel. Nu runt Keens zijn eigen modellenbureau. Hij heeft ondertussen al meer dan zeshonderd mensen in zijn bestand staan, allen met een onconventioneel uiterlijk. 

Del Keens
Del Keens voor Sixt-campagne
Interview met oprichter Del Keens
Misfit
Misfit Models

The Buddy Film Project

Maakt van vluchtelingen heuse filmsterren

The Buddy Film Project helpt vluchtelingen met verblijfsstatus aan het werk. En dat zijn niet zomaar klusjes: rollen in films en commercials. De initiatiefnemers, actrice Dewi Reijs en regisseur Dennis Overeem, hopen de gevluchte filmprofessionals zo een steuntje in de rug te geven. Hun acteurs zitten bijvoorbeeld in de commercials van Fisherman's Friends en Vluchtelingenwerk Nederland. 

The Buddy Film Project
The Buddy Film Project

Vegan Casting

Scoor hier een veganistisch talent

Een veganist nodig voor een reclamespotje? Dan ben je bij Vegan Casting aan het juiste adres. Het bureau vertegenwoordigt acteurs, modellen, muzikanten, dansers, influencers en filmmakers die allemaal hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Volgens de oprichter Willo Schröer maken zij een campagne extra geloofwaardig. Hij heeft al vele modellen getekend, waaronder acteur Tarikh Janssen en influencer Jiami Jongejan. 

Zebedee

Vertegenwoordigt mensen met een beperking en leerstoornissen

De autistische Alfie Aldridge is H&M-model. De 4-jarige Cora Bishop met Downsyndroom schittert in de River Island-campagne. En Bernadette Hagens, zij heeft haar been heeft moeten laten amputeren door kanker, poseert voor Primark. Aan indrukwekkende opdrachtgevers heeft het bureau geen gebrek.  Oprichters Zoe Proctor en Laura Johnson streven naar meer gehandicapte modellen in de modewereld - en dat lijkt te lukken.

Alfie Aldridge voor H&M
River Island
Bernadette Hagens voor Primark
Zebedee
Zebedee
premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie