Dorien Kuiken gaat Fitzgerald leiden, moet PR-bureau ‘eigen karakter’ geven

Nieuwe directeur zal de positionering van Fitzgerald als ‘strategische partner’ voor interne en externe communicatie versterken.

Dorien Kuiken

Dorien Kuiken is de nieuwe managing-director van Fitzgerald, het pr-bureau dat anderhalf jaar geleden vanuit Glasnost werd opgericht voor de zogeheten ‘conflicting accounts’.

Fitzgerald komt met de komst van Kuiken los te staan van Glasnost. Kuiken heeft de opdracht de positionering van Fitzgerald als ‘strategische partner’ voor interne en externe communicatie te versterken. Het behoort evenals Glasnost sinds medio vorig jaar tot de bureaugroep Ace.

Advertentie
advertisement

Karakterloos

Wouter Glaser, oprichter en mededirecteur van Glasnost: ‘Toen we anderhalf jaar geleden vanuit Glasnost met Fitzgerald startten was dit uit nood geboren vanwege concurrerende klanten. Teams en IT waren vanaf dag één gescheiden, maar het bureau had geen eigen karakter. Met Dorien als nieuwe managing-director starten we een nieuw hoofdstuk.’

 Kuiken is afkomstig van het pr-bureau Typhoon, waar ze general-manager was. Met haar overstap is ze ‘een bredere koers’ ingeslagen.

‘Ik ben ervan overtuigd dat wij merken gaan laten inzien dat zij de wereld positief kunnen beïnvloeden. Met betere producten, door belangrijke thema’s te agenderen of door hun purpose waar te maken.’

Eigen locatie

Fitzgerald werkt inmiddels voor verschillende A-merken, Nestlé, SNS en Uber. Sinds het begin van dit jaar heeft het bureau een eigen kantoor. Fitzgerald verwacht dit jaar verder te groeien en een eigen locatie in Amsterdam te betrekken. Tot die tijd is het gevestigd in het Maliehuis in Utrecht, waar ook Born05 en Ace gevestigd zijn.

Het team van Fitzgerald bestaat uit zeven mensen.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie