Dorien Kuiken (Fitzgerald): 'Je hebt niets aan elf spitsen in het veld'

De tiende aflevering van Just Getting Started, de podcast voor jonge bureauleiders, is nu te beluisteren.

Dorien Kuiken te gast bij Just Getting Started

Dorien Kuiken is medeoprichter en managing director van pr- en communicatiebureau Fitzgerald in Amsterdam. Het bureau, onderdeel van Ace, werd in 2019 opgericht vanuit Glasnost door zogeheten ‘conflicting accounts’. Fitzgerald werkt voor merken als Innocent, Cortina en de Bijenkorf.

In de nieuwe aflevering van de podcastserie Just Getting Started vertelt Kuiken waarom het zo belangrijk is om tegen klanten 'bloody honest' te zijn. 'Vanaf de start van de samenwerking vertellen we de klant wat hij of zij van ons kan verwachten, en dat zijn soms ook dingen ze niet willen horen.' Ook in de begeleiding van haar team is Kuiken goudeerlijk: 'Ik zie mezelf als een voetbalcoach langs de zijlijn. En aan elf spitsen in het veld heb ik niets.'

Poen en pitches

Met de maandelijkse podcastserie Just Getting Started, gepresenteerd door Danijel Dercksen en Lars Reimink, brengen VIA en Adformatie de nieuwe generatie bureaudirecteuren voor het voetlicht. Adformatie-redacteur Lucas Boon verzorgt de rubriek 'Prangende vragen'. 

Iedere maand wordt een jonge bureaubaas ondervraagd over de start en groei van het bureau aan de hand van vier thema's: personeel, poen, pitches en proces. Eerder waren Michan Tolman (Popcorn Stories), Isabel Boerdam (Green Food Lab), Marieke Verhaar (Ovide Agency), Japie Stoppelenburg (Truus), Pieter Zijlstra (Locals Agency), Caitrína van Veen (Marble), Jasper Fraikin (FJ), Linda Franse (Fama Volat) en Fabian de Jong (The Herd) te gast.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie