Edelman schiet als eerste PR-bureau door barrière van 1 miljard omzet heen

Voorman Edelman: 'Een fantastische prestatie die onwerkelijk voelt'

Richard Edelman spreekt in Cannes

Edelman is 's werelds eerste pr-bureau ooit dat de magische grens van één miljard dollar omzet passeert. Dat het bureau geen last had van de pandemie bewijzen de cijfers: de organisatie noteerde een omzetgroei van 18 procent voor het fiscale jaar 2022, dat eindigt op 30 juni. 

'Het is een fantastische prestatie die heel onwerkelijk voelt zei Richard Edelman gisteren op het Cannes Lions Festival. 'We hebben een ongelooflijk jaar achter de rug. Op een bepaalde manier is de wereld naar ons toegekomen.'

Volgens Edelman zijn de grenzen van de groei nog niet bereikt voor het bureau. Hij ziet  nog groeimogelijkheden in de gebieden Azië en 'continentaal' Europa.

Ook zijn er binnen pr- en communicatie nog disciplines waar meer is te halen, zoals public affairs, een gebied dat nu nog goed is voor slechts 4% van de winst. Edelman maakte bekend dat het bedrijf zich zal fanatiek zal gaan richten op overnames van publicaffairsbureaus. 

Trust

Een ander terrein waar Edelman meer groei in ziet is het vertrouwensonderzoek. Jaarlijk houdt Edelman een groot mondiaal onderzoek, de Trust Barometer, waarin het vertrouwen van het publiek en opinieleiders wordt gemeten in onder meer het bedrijfsleven en de overheid.

Richard Edelman zei in Cannes dat de gegevens uit de Trust Barometer een belangrijkere businessdriver zou kunnen worden, vooral als die merken en organisaties helpt om intenties om te zetten in daden en resultaten, ofwel in meer vertrouwen. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie