Epidemie en Qontent Matters gaan samen verder als Act Agency

Kiki Maaskant, ooit gestart als stagiaire bij Epidemie, wordt managing director.

V.l.n.r.: Danijel Dercksen, Leon Stedehouder, Robin van Polen, Kiki Maaskant, Michiel Klein Schiphorst

Reclamebureau Epidemie en contentbureau Qontent Matters gaan vanaf vandaag verder onder de naam Act Agency. De dagelijkse leiding van het nieuwe bureau komt in handen van managing director Kiki Maaskant.

Maaskant wordt tevens partner van Act Agency, samen met Epidemie-oprichters Michiel Klein Schiphorst en Leon Stedehouder en Qontent Matters-oprichters Danijel Dercksen en Robin van Polen. Het betreft een 'gelijkwaardige fusie', de aandelen zijn dan ook gelijk verdeeld, aldus beide partijen.

De bureaus komen samen in een nieuw kantoor aan de Amsterdamse Houthavens, een straat achter het 'oude' pand van Epidemie. Met een team van in totaal 24 mensen wordt daar gewerkt op accounts als T-Mobile, Lassie, Babyliss en Vemedia Group. ACT.agency (de officiële schrijfwijze) staat voor Advertising and Content Together. 

Michiel Klein Schiphorst stelt dat Act Agency als een van de weinige, onafhankelijke bureaus van Nederland een model voor advertising en content samen te bieden heeft. 'In plaats van dat adverteerders een mix van bureaus moeten zoeken om een geïntegreerde campagne te ontwikkelen, vinden ze bij ons alles in één huis.'

Belangrijke rol Maaskant

Kiki Maaskant, in 2006 bij Epidemie gestart als stagiaire, heeft een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van de fusie. De afgelopen twee jaar werkte ze bij bij Qontent Matters, waarvan het laatste jaar als managing director. Ook werkte ze jarenlang bij SBS en Talpa in diverse marketingrollen. Ze heeft het afgelopen jaar 'de eerste gesprekken' over de fusie geïniteerd. Maaskant: 'Het spreekt voor zich dat ik uitkijk naar de toekomst. Dat onze klanten de fusie als een mooie stap zien en onze geïntegreerde aanpak bij hen aansluit -en ook in pitches- is natuurlijk extra fijn.'

Maaskant wordt als benoemd managing director van Act Agency. Robin van Polen wordt verantwoordelijk voor 'de groei van het bedrijf', aldus het persbericht. Leon Stedehouder en Michiel Klein Schiphorst vormen de creatieve directie. Danijel Dercksen krijgt een nieuwe rol als digital director.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie