Fabrique en Q42 fuseren met Zweedse bureaugroep Arc Arise Consulting

Fabrique en Q42 zijn de eerste bureaus van Arc Arise Consulting buiten Scandinavie. De aandeelhouders krijgen een aandeel in de groep.

Gert Hans Berghuis, Stef Brooijmans, Mattias Olofsson, Matthijs Klinkert
Foto: Maurice Haak

Bureaus Q42 en Fabrique sluiten zich aan bij het Zweedse Arc Arise Consulting. Bij de twee bureaus werken in totaal 200 mensen. Het is de eerste uitbreiding van Arc - dat bestaat uit veertien bureaus met ruim1000 medewerkers - buiten Scandinavië.

Arc noemt zichzelf een 'multi-brand consultancy' waarin expertises in communicatie, innovatie, branding, design, tech en marketing worden gecombineerd. Met de uitbreiding hoopt de groep meer voet aan de grond te krijgen in Europa. 'We vinden het geweldig hen bij de groep te hebben, en daarmee onze diensten nog dichter naar onze klanten in de rest van Europa te brengen', aldus Mattias Olofsson, CEO van ARC.

 

Dromen waarmaken

Q42 en Fabrique werken al geruime tijd - twintig jaar - regelmatig intensief samen op klanten. 'Het voelt goed om samen dit avontuur aan te gaan', zegt Stef Brooijmans, ceo van Q42. 

Matthijs Klinkert, ceo bij Fabrique: 'Fabrique en Q42 hebben beide een andere cultuur, maar hebben elkaar gevonden op fundamentele waarden zoals openheid, nieuwsgierigheid en toekomstgerichtheid. Toen Arc aan Fabrique werd voorgesteld, was er gelijk een klik in cultuur en principes, en zagen zowel Fabrique als Q42 deze kans. Het Arc-platform maakt het voor ons mogelijk om groei en internationale ambitie te versnellen.'

De verdere groei in Nederland wordt geleid door Fabrique’s voormalige ceo Gert Hans Berghuis. Beide bureaus blijven werken onder hun eigen merk. De partijen communiceren geen financiële informatie over de acquisitie, behalve dat de aandeelhouders in de bureaus hun aandelen hebben omgezet in aandelen in de groep.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie