FGS Global zet stap naar Nederland, opent vestiging in Amsterdam

Tim van der Zanden gaat nieuwe vestiging samen met Andreas Kolbe opzetten en leiden. Amsterdam is het achtste Europese kantoor.

Tim van der Zanden (rechts) en Andreas Kolbe van FGS Global

De mondiale consultancy voor strategische communicatie FGS Global komt naar Nederland. Het vestigt zich in Amsterdam. De leiding hier komt in handen van de ervaren communicatiestrateeg Tim van der Zanden, in samenwerking met Andreas Kolbe, de huidige managing director bij FGS Global in Düsseldorf.

FGS Global is een toonaangevend adviesbureau voor strategische communicatie, met 1.200 experts wereldwijd. Het is ontstaan uit een fusie van Finsbury Glover Hering en Sard Verbinnen & Company. Hoewel de meeste omzet uit de VS komt is het een relevante speler in Europa, waar Amsterdam de achtste vestiging is.

Advertentie
advertisement

Mission-critical

FGS Global zegt een nieuw aanbod naar de Nederlandse markt te brengen: op-maat-gemaakt advies voor het ondersteunen van Nederlandse multinationals, maar ook bedrijven uit het buitenland met ‘mission-critical’-vraagstukken in het land.

Phoebe Kebbel, lid van de zogenoemde global partnership board van FGS Global, noemt de komst naar Nederland een logische stap. ‘Nederland heeft veel bluechip bedrijven, een vitale tech-scene, en een steeds belangrijkere noteringsplaats met Euronext Amsterdam.’

Kebbel is bijzonder tevreden met de komst van Tim van der Zanden om het bureau in Amsterdam te leiden. Meest recent werkte hij voor Philips Domestic Appliances, waar hij de afsplitsing van Royal Philips begeleidde. Eerder leidde hij de mondiale communicatieteams bij The Heineken Company en Ahold Delhaize. Hij begon zijn loopbaan aan bureauzijde bij H+K Strategies

Terugkeer naar consultancy

Tim van der Zanden zegt enthousiast te zijn met zijn terugkeer naar het consultingvak en met een bureau dat hij goed kent. Hij heeft onder meer met Finsbury samengewerkt tijdens fusie van Ahold en Delhaize.

Van der Zanden: ‘We lanceren een aanbod waar veel vraag naar is: diepgaande lokale kennis en ervaring in de Nederlandse markt gecombineerd met toegang tot een best-in-class netwerk van meer dan 1.200 zeer gespecialiseerde consultants wereldwijd.’

Van der Zanden werkt voor de Amsterdamse vestiging samen met Andreas Kolbe, managing director in de Transaction & Financial Communicationpraktijk van FGS Global. Hij is gespecialiseerd in internationale fusies en overnames, en strategische positionering. Voordat hij een carrière in consulting begon, werkte Kolbe als zakelijk redacteur voor de Duitse publieke omroep.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie