Klaas Dijkhoff begint bureau met VVD-campagnestrateeg Bas Erlings en Sue Behavioural Design

Bureau krijgt de naam Sue & The Alchemists. Het richt zich op gedragsinzicht, strategie en positionering.

Klaas Dijkhoff (l) en Bas Erlings kort na een optreden op een evenement van Sue Behavioural Design in 2019

Voormalig VVD-fractievoorzitter en staatssecretaris Klaas Dijkhoff begint een bureau samen met de campagnestrateeg Bas Erlings en Astrid Groenewegen en Tom de Bruyne van Sue Behavioural Design.

Onder de naam Sue & The Alchemists richten de vier zich op gedragsinzicht, strategie en positionering. Het bureau gaat onder meer de methodiek die ze tijdens de afgelopen verkiezingscampagnes van de VVD hebben ontwikkeld en verfijnd nu aanbieden aan bedrijven, ngo’s, buitenlandse politieke partijen en artiesten.

Kroonprins

Klaas Dijkhoff werd jarenlang gezien als beoogd opvolger van Mark Rutte als voorman van de VVD en als premier. Begin oktober maakte hij onverwacht bekend zich niet verkiesbaar te stellen voor de VVD. Wat hij wel zou gaan doen was tot nu toe onbekend.

Dijkhoff gaat zich fulltime bezighouden met het nieuwe bureau. Daarin werkt hij opnieuw samen met campagnestrateeg Bas Erlings, met wie hij onder meer in 2014 de VVD-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen vormgaf.

logo van Sue & The Alchemists
logo van Sue & The Alchemists

Erlings werkte in totaal voor acht verkiezingscampagnes voor de liberalen. In 2017 en 2021 deed hij dat met hij VVD-Kamerlid Sophie Hermans. Tom de Bruyne en Astrid Groenewegen, de directeuren van Sue Behavioural Design, waren in de laatste twee landelijke campagnes van de liberalen op de achtergrond als adviseurs betrokken.

Grip en betere beslissingen

‘Degene die het best snapt en meet hoe mensen in hun onderbewustzijn beslissingen nemen, en die hier het best op inspeelt, zal altijd succesvoller zijn dan de concurrentie’, zegt Bas Erlings: ‘We gaan onze klanten helpen betere beslissingen te nemen en meer grip te krijgen op de uitkomsten.’

Voor Klaas Dijkhoff is het werken in een bureau nieuw, Bas Erlings adviseerde bedrijven en merken al onder de naam The Alchemists en nam afgelopen jaar het onderzoeksplatform MyDialoques over.

Tom de Bruyne en Astrid Groenewegen blijven naast hun werk voor Sue & The Alchemists deel uitmaken van het management van Sue Behavioural Design, maar hebben de dagelijkse leiding ervan overgedragen aan Yves Plees.

Sue & The Alchemists gaat werken vanuit Amsterdam.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Dick van der Lecq
Spectaculair, veel succes!
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie