Leden Via en MWG akkoord met fusie, partijen gaan verder als Via

De uitkomst van de ingelaste ledenvergadering lag voor de hand: de leden gaven zelf het startschot voor fusiegesprekken.

Het bestuur van de VIA
Afbeelding: aangeleverd

De leden van brancheverenigingen Via en MWG zijn unaniem akkoord gegaan met de fusie van de organisaties. MWG gaat per vandaag, 1 september, op in Via. De uitkomst van de ingelaste ledenvergadering komt niet als een verrassing, want volgens de brancheorganisaties waren het de leden die voorstelden om fusiegesprekken te starten.

Het voornemen om te fuseren werd eind juli bekendgemaakt. Volgens directeur Saskia Baneke leidt de fusie tot inhoudelijke winst voor leden omdat er meer projecten en evenementen bij komen. De besturen gaan ook door als een dagelijks en een themabestuur. Voor veel leden betekent de fusie dat zij niet langer dubbele contributie betalen, gaf Baneke al eerder aan tegen Adformatie. Zij verwacht dat het verlies aan contributie gecompenseerd wordt door schaalvoordelen van de fusie. Wel gaan alle medewerkers op verenigingsbureaus mee naar 'de nieuwe Via.'

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Willem-Albert Bol
Goed voor het vak! Dat enkele anderen mogen gaan aansluiten. Samen meer impact.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie