Hoe het Noordzeekanaalgebied de toekomst in uitvoering is

Mensch ontwikkelt public branding aanpak.

In november 1876 opende Koning Willem III het Noordzeekanaal. In het gebied rondom het kanaal bruist het sindsdien van de energie. Maar het is ook een plek waar industrie, mensen en natuur elkaar voortdurend tegenkomen. Oók nu de industrie en de havens in het gebied hun CO2-uitstoot snel verminderen, blijft het zoeken naar de balans. Een publiekscampagne informeert, enthousiasmeert, en betrekt inwoners en bedrijven bij wat er de komende jaren op stapel staat.

Kanaal naar de toekomst

De campagne benadrukt dat het Noordzeekanaalgebied al 150 jaar de toekomst in uitvoering is. Ooit was het een nieuwe levensader voor de fossiele industrie en oude economie; straks wordt hier de groene energie geproduceerd en geïmporteerd die onmisbaar is voor de Nederlandse energievoorziening en duurzame economie. Met al de kennis, mentaliteit en ruimte die in het Noordzeekanaalgebied voorhanden is, heeft dit gebied alles in zich om een belangrijke rol te kunnen spelen in de landelijke overgang naar een beter klimaat en een gezondere leefomgeving. Daarom is de payoff van de campagne: ‘Noordzeekanaalgebied. Kanaal naar de toekomst’.

De aftrap van de campagne vond onlangs plaats tijdens het Havenfestival IJmuiden. De première van de korte film 'Kanaal naar de toekomst', met de stem van Thom Hoffman, werd geopend door Jeroen Verwoort, wethouder bij de Gemeente Velsen. Zijn collega-wethouder van de gemeente Amsterdam, Hester van Buren, lanceerde de film aan de andere kant van het Noordzeekanaal tijdens de Zeehavendagen Amsterdam. 

Jeroen Verwoort"Het was mijn vurige wens om samen met de partners uit het Noordzeekanaalgebied, van de IJmond tot Amsterdam, een publiekscampagne te ontwikkelen om bewoners, werknemers, bezoekers en andere stakeholders mee te nemen in wat er gebeurt in het gebied rondom verduurzaming van de industrie en de gigantische energietransitieopgave. Heel leuk dat ik de campagne heb mogen openen in de IJmond en het stokje vervolgens heb overgedragen aan mijn collega-wethouder in Amsterdam."

De site kanaalnaardetoekomst.nl is inmiddels live. De komende maanden wordt de campagne in meerdere middelen en kanalen uitgerold.

container havenfestival
Jeroen Verwoort (wethouder Gemeente Velsen) en Lousanne Boeijen (Directeur Programmabureau Noordzeekanaalgebied)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →