Premium

Ook brancheorganisaties doen aanspraak op NOW 1.0

ADCN, Logeion, NIMA en MOA doen aanspraak op de NOW 1.0-regeling.

ANP Foto

Ook branche-oganisaties hebben last van de coronacrisis. Vier organisaties zagen de omzet zo teruglopen dat ze gebruik maakten van de NOW-regeling. De regeling houdt in dat ondernemingen die 20 procent of meer omzetverlies incasseren, naar rato van het percentage, een bijdrage in de personeelskosten van de overheid (via het UWV) ontvangen. Bij 100 procent omzetverlies kan de vergoeding oplopen naar 90 procent van de loonkosten. De voorwaarde die eraan is verbonden, dat medewerkers niet ontslagen mogen  worden.  De NOW 1.0 bestrijkt het tweede kwartaal 2020, NOW 2.0 gaat over juli tot en met september en vorige week maakte het kabinet bekend dat de regeling (NOW. 3.0) wordt verlengd tot juli volgend jaar. 

Het UWV meldt dat het gepubliceerde NOW-register een momentopname is; het gaat om voorschotten en nog niet om de definitieve bedragen. Als het voorschot is terugbetaald worden bedrijven uit het register gehaald. Het onderstaande, door Adformatie samengestelde, overzicht is vermoedelijk niet volledig maar geeft een goed beeld van het aantal bureaus dat een aanvraag heeft ingediend en de impact op de sector als geheel. 

Lees ook: Crisis legt zwaktes reclamebureaus genadeloos bloot 

ADCN AMSTERDAM €42,723                                              
MOA AMSTERDAM €70,989                                              
Logeion DEN HAAG €84,771                                              
VERENIGING NIMA - NEDERLANDS INSTITUUT VOOR MARKETING AMSTERDAM €85,995                                              

Bekijk hier de lijsten van die via het UWV een voorschot uitgekeerd hebben gekregen voor de eerste NOW-regeling:

Reclame- en digitale bureaus
Marktonderzoekbureaus
(Media)bureaunetwerken

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie