Premium

Rijk maakt 5 winnende bureaus bekend van Europese aanbesteding Campagnes

Met de bureaus worden de raamovereenkomsten gesloten. specifieke campagnes worden via minicompetities verdeeld.

Still uit een BOB-commercial.
Roorda

De Rijksoverheid heeft de 5 bureaus bekend gemaakt die de Europese aanbesteding campagnes hebben gewonnen. Met deze bureaus worden de zogeheten raamovereenkomsten  afgesloten. 

Advertentie

De 5, op volgorde van score:

  1. Roorda
  2. Open Now. Icm TBWA en D&B
  3. Cheil
  4. Noise
  5. MMS Groep (Publicis)

De afvallers in de tweede ronde waren in alfabetische volgorde: Dawn, Fitzroy, JWT, KesselsKramer en Selmore.

Minicompetities

Joeri Jansen, creative director van het winnende Roorda is 'blij en trots': 'In de aanbesteding gaat het niet alleen om je credentials. Je moet je keer op keer bewijzen en op alle punten goed scoren. Van creatie, strategie tot economisch meest voordelig.' 

Welk bureau welke campagne gaat doen, is nog niet bekend. De specifieke campagnes worden via minicompetities verdeeld, en daarna worden Nadere Overeenkomsten gesloten. Het betreft een voornemen tot gunning omdat de gehele procedure nog niet is doorlopen en er nog bezwaar kan worden gemaakt door de verliezers.

Groot en klein op een hoop

Vanaf begin 2019 gaan de minicompetities starten. In tegenstelling tot vier jaar geleden is er geen onderscheid tussen grote en middelgrote/kleine campagnes. Alle campagnes van de Rijksoverheid zullen via minicompetities over de 5 winnende bureaus worden verdeeld.

 

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Reacties: 1

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Michel van Tongeren
Competitie, minicompetities...wat is de overheid voor organisatie?
Het is tijd voor professioneel opdrachtgeverschap.
Misschien is het tijd voor continue competities tussen opdrachtgevers.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie