Premium

Sir Martin Sorrell bouwt aan nieuw communicatienetwerk

De oud-WPP topman wordt chairman bij investeringsfirma Derriston Capital. Van daaruit wil hij terugkeren in de communicatiebranche.

YouTube

Al enkele weken nadat Sir Martin Sorrell moest vertrekken bij WPP, is hij onder de pannen. De Brit wordt chief executive officer bij de investeringsfirma Derriston Capital. 

Via Derriston Capital wil hij terugkeren in de communicatiebusiness.

Advertentie
advertisement

Derriston Capital gaat geld steken in S4 Capital, dat onlangs 51 miljoen pond (58 miljoen euro) heeft opgehaald. Britse media melden dat het 'merk' S4 Capital vervolgens Derriston moet vervangen. Sorrell steekt zelf nog eens 40 miljoen pond (45 miljoen euro) in het bedrijf, naast andere investeerders.

Sorrell heeft een statement rondgestuurd waarin hij meldt dat S4 Capital een bedrijf is dat 'internationale communicatiediensten' wil ontwikkelen en zich richt op groei. Technologie, data en content staan daarbij centraal.

Snelle terugkeer

Sorrell hintte sinds zijn vertrek bij WPP al op een snelle terugkeer in de branche.

Hij moest in april weg bij de communicatieholding die hij zelf groot heeft gemaakt, als gevolg van een intern onderzoek naar vermeend ‘misbruik en wangedrag’. De uitkomst daarvan is overigens nog steeds niet bekendgemaakt en de vraag is of dat nog gaat gebeuren.

Mogelijk is Sorrell gewoon geslachtofferd door zijn eigen bestuur. WPP kent de structuur van een one-tier board, waar de directie en toezichthouders bij elkaar zitten. Het bestuur heeft mogelijk één lijn getrokken.

WPP had een beroerd 2017 achter de rug, zonder groei. 

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

Advertentie