Premium

'Sorrell én WPP willen MediaMonks overnemen'

Sir Martin Sorrell gaat de strijd aan met zijn eigen vroegere concern.

Victor Knaap en Wesley ter Haar
MediaMonks

Sir Martin Sorrell wil met zijn nieuwe firma S4 Capital MediaMonks overnemen. Daarvoor moet hij in de slag met WPP, het concern waar hij jarenlang eigenaar van was en eerder dit jaar vertrok. 

Volgens berichten in de Britse pers zijn er meer partijen geïnteresseerd in het succesvolle Nederlandse digitale productiebedrijf van Victor Knaap (foto boven). Deze 'auction' wordt geleid door het Britse Clarity Corporate Finance. 

Advertentie
advertisement

Sorrell vertrok dit voorjaar bij WPP als gevolg van een intern onderzoek naar vermeend ‘misbruik en wangedrag’. Al snel werd duidelijk dat hij met S4 Capital aan een nieuw communicatienetwerk bouwt, waarbij hij verschillende bedrijven wil overnemen. MediaMonks is één van de drie die op zijn verlanglijstje zouden staan.

Hoe kansrijk Sorrell en WPP zijn, is in dit stadium nog niet bekend.

Waarde MediaMonks

MediaMonks, met 750 fte en elf kantoren wereldwijd, zou volgens de Financial Times zeker 200 miljoen euro waard zijn.

Betrokken partijen willen niet reageren. Een woordvoerster van MediaMonks laat weten dat men niet wil ingaan op speculaties.

Victor Knaap is momenteel niet voor commentaar bereikbaar.

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden
Advertentie