Premium

Sorrell wil management MediaMonks belang geven in zijn bedrijf

De overname van MediaMonks door Sir Martin Sorrell is volgens bronnen een stap dichterbij gekomen.

MediaMonks wallpaper
MediaMonks

Sir Martin Sorrell is dichtbij een overname van MediaMonks, melden bronnen aan de Britse krant The Times. De 73-jarige zakenman was gisteren in Nederland om verder te praten over een deal.

Zijn troefkaart is daarbij dat hij het management van MediaMonks een 25 procent belang wil geven in
zijn nieuwe bedrijf S4 Capital als er deze week een overeenkomst wordt bereikt, zo schrijft The Times

Volgens een bron is dat een unieke structuur die aangeeft dat de Brit ver wil gaan voor het Hilversumse bedrijf. 

Advertentie
advertisement

WPP

Zijn voormalige concern WPP ligt daarbij dwars. Sorrell mág MediaMonks helemaal niet overnemen, claimen de advocaten van de communicatieholding. Juridisch zou het niet kunnen. Sorrell zou namelijk informatie hebben verzameld over MediaMonks terwijl hij nog bij WPP werkzaam was. 'Een schending van vertrouwelijkheidsafspraken', zegt WPP. 

De waarde van MediaMonks zou rond de 300 miljoen pond liggen (bijna 340 miljoen euro). MediaMonks is voor 55 procent in handen van private equity firma Bencis en voor 45 procent in handen van het management.

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie