Videoplatform Peach neemt Nederlands softwarebedrijf Cape over

Cape is in 2019 opgericht door twee Nederlanders. Het bedrijf wordt door de overname onderdeel van Peach.

Afbeelding: aangeleverd

Peach, een online platform om videoreclames te bewerken en te publiceren, neemt de Nederlandse startup Cape over. Cape is in 2019 opgericht en biedt een softwareplatform om campagnes te maken en de media-inkoop te automatiseren voor alle socialmediaplatformen en de volledige Google-stack. Hoeveel Peach neertelt om Cape in te lijven, is niet bekendgemaakt. Het bedrijf zal onderdeel worden van de wereldwijde Peach-organisatie en wil op korte termijn meer klanten buiten de Benelux aantrekken. 

Advertentie
advertisement

Cape heeft grote klanten

Opvallend aan Cape is de lange rij van grote klanten. Het drie jaar oude bedrijf werkt voor tientallen bekende merken, variërend van VriendenLoterij, Wehkamp en ABN Amro tot Coolblue, KLM en DPG Media. Ook Essent, KNVB, KPN en het Ministerie van Defensie zijn klant van Cape. 

Peach op zijn beurt werkt als wereldwijde organisatie (tweehonderd medewerkers) voor grote merken als Disney, Coca-Cola, Johnson&Johnson en Universal.

'Vrijheid om een nog beter product te bouwen'

Michiel Blonk, co-founder van Cape: 'Iedereen in digitale marketing weet dat er enorme mogelijkheden zijn om campagnes efficiënter op te zetten, crosschannel neer te zetten, en ziet de noodzaak voor advertenties die beter presteren. Onze missie is om het zo makkelijk mogelijk te maken om campagnes supersnel live te zetten - en in Peach herkennen we gelijkgestemden. Met hun 25 jaar expertise en reputatie op het gebied van innovatie, zal deze overname ons helpen onze groei vanuit onze achtertuin in de Benelux verder te versnellen naar de rest van de wereld en ons de vrijheid geven om een nog beter product te bouwen.'

Advertentie