Albert Heijn lanceert plantaardig huismerk: AH Terra

Met de alternatieven voor dierlijke eiwitten zegt Albert Heijn plantaardig eten makkelijker, lekker en betaalbaar te maken voor iedereen.

Albert Heijn lanceert AH Terra, een nieuw huismerk voor zo’n 200 plantaardige producten. Hier zitten 58 geheel nieuwe artikelen tussen. De eigen-merk-artikelen die al beschikbaar waren, krijgen het nieuwe, opvallende, groene  AHTerra-jasje. 

Eiwittransitie

In 2025 wil Albert Heijn dat 50 procent  van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong zijn en in 2030, 60 procent. Nu is dat percentage 44 procent.

AH Terra moet die missie ondersteunen. Met de plantaardige alternatieven wil Albert Heijn plantaardig eten makkelijker, lekker en betaalbaar maken voor iedereen. 

Vanaf deze week zijn de eerste AH Terra-producten in het assortiment beschikbaar. Onder de AH Terra-paraplu komt de supermarkt met plantaardige zuivel voor in de koffie, broodbeleg zoals hummus, groentespreads, plantaardige kaas en vleeswaren, alle plantaardige vleesvervangers, en ook producten zoals plantaardige mayonaise, margarine, borrelhappen en plantaardige garnalen. 

Joyce Bierman, verantwoordelijk voor de AH-merkcommunicatie en de Allerhande licht de introductie van AH Terra verder toe.

In 2025 moet het percentage verkochte eiwitten 50 procent zijn. 5 jaar later 60 procent. Is dat niet een wat langzame transitie?

'Gedragsverandering heeft tijd nodig. Vijf jaar geleden zaten we op 38 procent. Nu is 44 procent van onze verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong. Ik denk dus dat die 60 procent in 2030 een realistische ambitie is. We gaan er als marktleider natuurlijk alles aan doen om onze klanten te inspireren te kiezen voor plantaardig. Dus voor vleesvervangers, maar ook door vaker te kiezen voor onbewerkte plantaardige producten als peulvruchten, erwten, bonen en groente en fruit. Met deze nieuwe lijn richten we ons op de flexitariër. Mensen die ervoor openstaan vaker iets plantaardigs te kiezen bij ontbijt, lunch of avondeten. En die keuze wordt als het aan ons ligt steeds makkelijker. Eind dit jaar zal de Terra-lijn zoals gemeld, bestaan uit 200 producten, het assortiment zal de komende jaren behoorlijk worden uitgebreid.'

Jullie willen door jullie in te zetten voor de eiwittransitie, bijdragen aan een duurzamer voedselsysteem om de belasting op het milieu te verlagen. Moeten jullie dan de verkoop van vlees en zuivel niet drastisch verminderen?

'Wat we niet willen is mensen voorschrijven of dwingen iets te doen of niet te doen. Er zijn nog veel mensen die vlees eten en zuivel drinken en in die behoefte moeten wij ook voorzien. Wat wij liever doen is mensen wijzen op de alternatieven en om die alternatieven lekker en betaalbaar te maken. AH Premium-klanten  krijgen 10 procent korting op het gehele AH Terra-assortiment en ruim 25 procent van het assortiment is een Prijsfavoriet. Plantaardig eten en drinken moet ook bereikbaar zijn voor mensen met een kleiner budget.'

Hoe zorgen jullie ervoor dat zoveel mogelijk mensen eens een uitstapje maken naar plantaardig?

'In de Allerhande bijvoorbeeld, bieden we al geruime tijd veel plantaardige inspiratie en ook bij de vleesrecepten vind je altijd een vegetarische variatie. Daarnaast vind je in de Albert Heijn-app en online verschillende vega(n) variaties op veel populaire recepten en bieden we in onze gratis Mijn leefstijlcoach-app, handvatten om gezonder (en vaak ook plantaardiger) te leven. Ook zijn we partner van de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel, een landelijk initiatief om een meer plantaardig eetpatroon te promoten.'

'En last but nog least doen we dat dus door de introductie van AH Terra. Vanaf 2 oktober gaat onze landelijke campagne van start - 'Probeer het voor de plantaardigheid een keer' - waardoor je niet meer om AH Terra heen kunt.'

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Marcel Vogels
Goede zet en een prachtige en krachtige merknaam. Deze propositie klopt helemaal. Heb in het verleden veel onderzoek gedaan naar de opkomst van flexitariërs in Nederland een het is evident dat de transformatie naar minder belasting op de aarde vooral van deze groep moet komen.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie