Amsterdamse boekhandels gaan samenwerken en stappen zelf op de fiets

Nieuwe strijdkreet: 'Amsterdammers kopen hun boeken in Amsterdam, in de winkel of online'

Amsterdamse boekhandels gaan samenwerken

Amsterdamse boekhandels hebben besloten om samen te werken. Hiervoor is de strijdkreet ‘Amsterdammers kopen hun boeken bij een Amsterdamse boekwinkel, in de winkel of online’, in het leven gerroepen. 21 hoofdstedelijke boekhandels, waaronder Linnaeus Boekhandel en American Book Center, gaan samenwerken en willen de bewoners van Amsterdam oproepen om hun leeshonger te stillen bij een van de lokale boekwinkels. 

Amsterdamse boekhandels
Amsterdamse boekhandels

Social media

Door de coronacrisis zijn veel winkels gesloten of beperkt geopend als afhaalloket of baliewinkel, terwijl de webwinkels zijn 24 uur per dag open. Bestellingen die op de website en telefonisch, per mail, chat of WhatsApp binnenkomen kunnen worden thuisbezorgd. Hiervoor stappen enkele van de ondernemende boekhandels zelf op de fiets.

De actie, een initiatief van Scheltema en Athenaeum Boekhandel, vindt inmiddels weerklank in Haarlem en omstreken. De eerste fase van de samenwerkings-campagne is zichtbaar op social media, websites, in nieuwsbrieven, en raamstickers. Gaandeweg willen de boekhandels de actie verder uitrollen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie