Premium

Mylène gebruikt als eerste beautymerk modellen met een beperking

Vier Special Olympics-sporters zijn geselecteerd door het Belgische merk als gezichten voor de lancering van de nieuwe ‘Lovely-collectie’.

Mylene

Het Belgische Mylène, dat naast schoonheidsproducten ook badtextiel verkoopt, gaat modellen met het syndroom van Down inzetten. Twee Belgische en twee Nederlandse sporters, die ook deelnemen aan de Special Olympics, fungeren als model.

Mylène is naar eigen zeggen het eerste beautymerk dat kiest voor vier modellen met een verstandelijke beperking om een nieuwe collectie te promoten. Het sluit aan bij het thema ‘Samen zijn we mooier’.

Advertentie

Patronen doorbreken

Alain Duperray, ceo van Mylène, pleit voor een open blik: ‘We hopen dat onze campagne bijdraagt aan het besef dat een beperking niet is wie je bent. Het zou fantastisch zijn als we collega-merken in Nederland en België inspireren ook mensen met een verstandelijke beperking in te passen in hun beautycampagnes.’

Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland, is blij met de stap van het Belgische schoonheidsmerk. ‘Dat Mylène onze sporters inzet en zo patronen doorbreekt, is geweldig.’

Rolstoel

In de VS zijn er eerdere voorbeelden van modellen met het syndroom van Down. Bijvoorbeeld de tweejarige Lili uit Boedapest, die figureerde in een campagne van speelgoedfabrikant Fisher-Price.

De Amerikaanse modeketen Nordstrom maakt al jaren gebruik van een zo breed mogelijke selectie van modellen. Daaronder ook mensen met een fysieke beperking. Zo was er in de sectie bruidsjurken een model in een rolstoel te zien.

premium

Registreer en probeer 1 maand gratis

Om dit artikel te kunnen lezen heb je een Premium account nodig. Registreer nu en probeer de eerste maand gratis.

Probeer 1 maand gratis Abonneer direct

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie