Booking.com lanceert reisvideo gemaakt door medewerkers

Het reserveringsplatform probeert ten tijde van de zoveelste lockdown de moed erin te houden met een feelgood video.

Skydiven, skinnydippen of met een opblaaseenhoorn van een besneeuwde bergtop afroetsjen; de plaatjes die de medewerkers van Booking.com het afgelopen jaar hebben geschoten tijdens hun vakantie reizen doen in dit tijdsgewricht bijna hallucinant aan. Maar daar lijken de makers Sandrine le Goff en Jessica Kersten (creatie, strategie, regie) dan ook bewust op aan te sturen.

Het idee achter de video One Mission: Now.Here is te laten zien hoe essentieel reizen is voor het welzijn van de mens. Tegelijk moeten alle blije en gebruinde hoofden van de medewerkers van Booking.com een gevoel van hoop opwekken. Straks, eens, ooit: dan mogen we weer op pad. 

De campagne werd bedacht en geregisseerd door Sandrine le Goff en Jessica Kersten, die in het verleden ook eens campagne maakten voor Booking.com.  De productie was in handen van Rogier Sol. 

Volgens Diana Marcela Agudelo Hernandez van Booking.com zijn alle beelden origineel. Ze zijn gemaakt door medewerkers van het platform of brengen hen in beeld terwijl ze in 2021 op reis waren. Ze hoopt dat de film de wens onderstreept dat we volgend jaar weer vakanties kunnen boeken. ‘Mits de omstandigheden dat toelaten.’ Het maakt niet uit of je het ver weg dan wel dichter bij huis zoekt. Zo lang je, zie de titel, maar niet vergeet in het ‘nu’ te leven.

Aan de ene kant is de film bedoeld als een vorm van employer branding, om alle medewerkers van Booking.com een hart onder riem te steken in een tijd waarin de reisbranche onder grote druk staat. Aan de andere kant vindt Hernandez dat zo ook aan de buitenwereld wordt getoond waar Booking.com voor staat: een bedrijf met kennis en liefde voor reizen. Vrijwel alle Bucketlist-achtige plekken die in de film voorbij komen kunnen overigens via Booking.com worden geboekt. ‘En anders vind je via ons altijd wel een vergelijkbaar alternatief.’, aldus Hernandez.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie