Premium

Bunq presenteert zijn concurrentie als boeven in online campagne

In de film vertelt de Britse bankovervaller Jason Coghlan dat de traditionele banken consumenten ongemerkt op kosten jagen.

Online bank Bunq presenteert een online video met ex-bankovervaller Jason Coghlan in de hoofdrolMet een sigaar in zijn mond legt de Engelsman uit hoe consumenten in het huidige bankensysteem ongemerkt op kosten worden gejaagd. "Op dit moment beroven de banken ons."

Online bank Bunq bestaat sinds 2015 en presenteert zich als alternatief voor traditionele banken. Die concurrenten jagen consumenten ongemerkt op kosten, aldus Bunq.

Wakker schudden

Ali Niknam, oprichter van Bunq: "De enige manier om de bankenwereld wakker te schudden is door bewustzijn te creëren bij de consument. We wilden een film maken die de discussie op gang brengt over de huidige problemen in de bankenwereld."

Lees meer over zijn visie op de bankenwereld in dit interview.

Kunstproject rondom bankenwereld

Deze video is onderdeel van een gesponsorde, doorlopende serie. De makers noemen het een kunstproject: The Art of Banking. In deze video's geven jonge kunstenaars hun kritische mening over de rol van geld en banken.

De film is geproduceerd door communicatiebureau Amsterdam Worldwide. Oprichter Brian Elliott: "We willen mensen, zoals onze held en ex-bankovervaller Jason Coghlan zegt, wakker schudden en een publiek debat beginnen. Ook willen we jonge kunstenaars een platform geven waarop ze hun mening kunnen uiten."

De eerste twee kunstprojecten in de serie zijn de films ‘Withdraw Yourself’ en ‘A Traditional Investment’. ‘Withdraw Yourself laat het werk zien van tatoeëerder Louis Loveless, waarbij hij de positie die het bankensysteem inneemt in ons leven in twijfel trekt. In ‘A Traditional Investment’ werpt internationale oorlogsverslaggever Robert King een kritische blik op wat financiële investeringen ons werkelijk kosten.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie