De Nachtwacht te bewonderen in verpleeghuizen

Philips en het Rijksmuseum brengen een replica van de Nachtwacht naar dertig verpleeghuizen.

Levensgrote replica’s van de Nachtwacht zijn deze zomer te bewonderen bij dertig verpleeg- en verzorgingshuizen in heel Nederland. De actie, opgezet door het Rijksmuseum en Philips, is bedoeld om de bewoners, die deze zomer vaak niet de mogelijkheid hebben om de deur uit te gaan voor een uitje, een hart onder de riem willen steken.

Advertentie
advertisement
Nachtwacht
De levensgrote Nachtwacht is een afdruk van de hoogste resolutie foto die eerder dit jaar beschikbaar werd gesteld. Philips

'We zijn erg blij dat we samen met het Rijksmuseum de Nachtwacht naar mensen toe kunnen brengen die getroffen zijn in deze pandemie', reageert Nanda Huizing, Head of Brand, Communications & Digital Philips Benelux. 'Met dit initiatief willen we samen met onze medewerkers voor een lichtpuntje zorgen.'

De levensgrote Nachtwacht is een afdruk van de hoogste resolutie foto die eerder dit jaar beschikbaar werd gesteld. Het schilderij is steeds een week te zien, waarna het doorreist naar een volgende bestemming. Momenteel is de eerste Nachtwacht te bewonderen in het Dr. Sarphatihuis in Amsterdam. Vrijwilligers van Philips fungeren als museumgids bij de deelnemende verpleeg- en verzorgingshuizen.

Het project is een initiatief van het Elisabeth Art Foundation, Rijksmuseum Fonds en Philips, dat zich als jarenlange partner ‘founder’ mag noemen vanwege de betrokkenheid bij de verbouwing en herinrichting van het museum.

https://www.youtube.com/watch?v=aI3pjNcIe1s&feature=youtu.be

Plaats als eerste een reactie

Advertentie