Wegenwacht herenigt pechvogels met thuisnest in Kerstcommercial

Pechvogels in het verkeer kunnen ook gewoon Kerst vieren, dankzij de ANWB.

ANWB

Thuiskomen, to ‘Come Home’, daar draait het om met Kerst. Het gezin tezamen rond de open haard. Maar ja pech in het verkeer, paps en mams staan vast in de sneeuw. Dochter en oma wachten vol smart. De stoere ANWB-vrouw biedt hulp. Zou het goed komen? Gelukkig brengt de Wegenwacht redding. Het is een commercial die geheel volgens de verwachtingen verloopt, mét -en dat is leuk - een verrassende kwinkslag  aan het einde. Een sfeervolle video, een heldere boodschap die is vergezeld van passende tragische muziek met het nummer ‘Come Home’.

ANWB Kerstcommercial 2019

‘Come Home’ is geproduceerd door YUNE.  Pablo van den Berg, Managing Director: “De ANWB maakt met deze reclame een statement, door te laten zien dat het met Kerst niet draait om wát je in huis hebt, maar wie je in huis hebt.”

Toine de Krosse, ANWB’s Creatief Communicatie Strateeg licht toe:  'Hoe mooi een witte Kerst ook is, kou zorgt er wel voor dat de kans op pech toeneemt. Kerst is voor de mannen én vrouwen van de Wegenwacht business as usual. Elke dag, dus ook tijdens de kerstdagen helpt de Wegenwacht om en nabij de 3000 pechvogels weer op weg.'

Samenwerking Jorrit Kleijnen en Oska

In samenwerking met componist Jorrit Kleijnen schreef de Oostenrijkse zangeres Oska het gelijknamige nummer voor Come Home. De volledige single wordt uitgebracht via alle bekende streamingdiensten zoals Spotify, Deezer en Apple Music.

 

CREDITS

Bureau: Yune

Verantwoordelijk bij klant: Anicke Radstake, Angelique Edgar-Smit & Toine de Krosse

Creatie: Tibor van Ginkel & Toine de Krosse

Account: Pablo van den Berg

Regie: Rolf van Eijk

D.O.P: Martijn van Broekhuizen

Productie: Marlon van der Strigt

Muziek: Jorrit Kleijnen

Audionabewerking: Top Format

Grading: Laurens Orij – Crabsalad

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie