Dit is misschien wel de beste kerstcommercial van 2020

De ontroerende commercial, Take Care of Yourself van DocMorris, volgt een man die precies dat doet: voor zichzelf zorgen.

De Duitse postorder-apotheek DocMorris - die ooit in Nederland begon - verovert wereldwijd de harten met een tranentrekkende kerstcommercial. Volgens sociale media-gebruikers, die de video veelvuldig delen, is het spotje de "beste kerstreclame ooit." 'Ik kreeg tranen in mijn ogen', schrijft iemand. Een ander: 'Mijn hart brak. Gefeliciteerd met deze geweldige video. Het is nooit te laat om voor jezelf te zorgen en te zorgen voor wat er echt toe doet. Zo'n belangrijke boodschap!'

Kettlebel

De twee minuten durende commercial volgt een grootvader die, geïsoleerd door de pandemie, zijn eigen solo-fitness-zoektocht start met niets anders dan een kettlebell. De oudere man worstelt en kreunt, maar motiveert zichzelf met een ingelijste foto - wie daar op staat is voor de kijker niet te zien. Aan het eind van de video wordt duidelijk waar de grootvader tijdens zijn eenzame jaar voor heeft getraind: Als hij tijdens Kerstmis eindelijk zijn familie ontmoet, blijkt hij sterk genoeg om zijn kleindochter op te tillen, zodat zij de piek op de kerstboom kan plaatsen.

Jung von Matt

Vrij vertaald uit het Duits, staat er vervolgens in beeld te lezen: 'Dit jaar is het beste cadeau gezond zijn. Daarom is uw gezondheid ook een zaak die ons aan het hart ligt. Zodat u, vooral met Kerstmis, kunt zorgen voor wat echt belangrijk is in het leven: zorgeloze tijd met familie en dierbaren. DocMorris wenst jou en al je familieleden een gelukkig en onvergetelijk feest. Blijf gezond!'

De commercial is gemaakt door het Duitse bureau Jung von Matt en is op het moment van schrijven alleen al op Youtube bijna zeven miljoen keer bekeken.

Lees ook: Dit zijn alle supermarkt-kerstcommercials van 2020
Lees ook: Jumbo-kerstcommercial is lieveling Nederlands publiek
Lees ook: Oscar-winnaar Taika Waititi brengt nieuw Kerst-epos Coca-Cola

DocMorris

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie