Een kaartje sturen naar (eenzame) ouderen kan in Albert Heijn met Omapost

In de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen maken de Groningers het makkelijk om een kaartje te sturen naar opa en oma.

In 119 filialen van Albert Heijn staat sinds dit weekeinde een Omapost-meubel, gemaakt door de Groningste start-up met dezelfde naam. In de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen maken de Groningers, die al een jaar aan de weg timmeren, het heel makkelijk een kaartje te sturen naar opa of oma.

Advertentie
advertisement

Week tegen Eenzaamheid

Het plaatsen van de meubels gebeurt in de Week tegen Eenzaamheid, die afgelopen donderdag van start ging. De bedrijven kennen elkaar van de AH Productpitch. Dat leverde de startup een tweede plaats en een bedrag van 50.000 euro op. Dat geld gebruiken ze om eenzaamheid onder ouderen nog meer onder de aandacht te brengen.

Lees ookCampagne eenzaamheid laat zien hoe een klein gebaar groot verschil maakt

Omapost-ceo Wilbert van de Kamp verwacht veel van de samenwerking. 'Hiermee kunnen we veel mensen bereiken in onze missie eenzaamheid uit de wereld te helpen.'

5000 kaartjes

Supermarktklanten worden met het meubel aangemoedigd om een kaartje te sturen. Met een QR-code komt de bezoeker op een speciale website terecht waar ze vervolgens gratis een kaartje kunnen sturen. Omapost hoopt dat dat er uiteindelijk 5000 zullen zijn. 

Lees ook: 50+ Margriet-lezeressen helpen jongeren de eenzaamheid door [update]

Plaats als eerste een reactie

Advertentie