Fins warenhuis Stockmann opent genderneutrale kledingafdeling

Introductie van uniseks verdieping voor Helsinki Fashion week.

Stockmann

Stockmann komt met een genderneutrale verdieping in het warenhuis in Helsinki. Deze bijzondere verdieping bevindt zich precies tussen de verdiepingen in van de mannen- en vrouwenafdeling, wat betekent dat verdieping 1,5 in het leven is geroepen.

De verdieping is een activatie voor de Helsinki Fashion Week en draagt de naam One Way. Hiervoor is gekozen omdat op het gebied van mode en stijl maar één variant correct is, namelijk die van jezelf, als we de uitleg moeten geloven. One Way biedt kledingstukken van verschillende merken aan zoals Acne Studios, Calvin Klein en Marimekko. Deze modemerken hebben in het verleden al uniseks kleding op de markt gebracht. Het bureau TBWA\Helsinki is verantwoordelijk voor One Way.

De introductie van deze uniseks afdeling moet de norm van winkelgedrag onder de loep nemen. In het verleden veranderde het warenhuis de naam eenmalig naar Stockwomann, speciaal voor Internationale Vrouwendag.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie