G-Star RAW en Het Nationale Ballet presenteren ‘Safe distance ballet’ met enorme tutu

Beide partijen willen de klassieke en moderne wereld samen brengen in de nieuwe realiteit

G-Star RAW en Het Nationale Ballet presenteren ‘Safe distance ballet’
The Family Amsterdam

G-Star RAW en Het Nationale Ballet hebben de krachten gebundeld en lanceren een video waarmee beide partijen de ‘nieuwe realiteit’: social distancing, op een artistieke manier willen visualiseren. Volgens G-Star RAW is het kunstproject geïnspireerd door de lege theaters, artiesten zonder podium, en de dans van ieder individu om zijn weg te vinden in het nieuwe normaal. Het Nederlandse modemerk legt uit dat de anderhalve meter samenleving tot uiting komt door een speciale choreografie met als met als episch centrum van de voorstelling een opvallende denim tutu met een doorsnede van 3 meter. The Family Amsterdam ontwikkelde het concept en de film van de productie.

Advertentie
advertisement
G-Star RAW en Dutch National Ballet - Safe distance ballet

Nieuwe realiteit een uitdaging

Met de samenwerking willen G-Star RAW en Het Nationale Ballet de klassieke en moderne wereld samen brengen rond het idee van de Raw Denim tutu. Volgens het Amsterdamse kledingmerk kunnen de dansers van Het Nationale Ballet met de tutu op een veilige 1.5 meter afstand van elkaar blijven. Het doel van beide partijen is om met de choreografie en de tutu de afstand tussen mensen op een bijzondere manier in beeld te brengen. G-Star legt uit dat het een enorme uitdaging is en dat dit duidelijk zichtbaar wordt wanneer de dansers hun weg proberen te banen door de straten van Amsterdam. 

De dansers worden door de stad naar het podium geleid, aangetrokken door de muziek vanuit het theater. De finale dans wordt opgevoerd op een muziekstuk dat volgens het modemerk uit een bijzondere samensmelting van verschillende stijlen bestaat: house en techno DJ en producer Joris Voorn, componist Boy Bianchi en strijkers van Het Balletorkest brengen hiervoor hun muziek samen.

G-Star Raw Denim tutu
G-Star Raw Denim tutu The Family Amsterdam

'Dans die we allemaal hebben ervaren'

Gwenda van Vliet, chief marketing officer, G-Star legt uit dat de nieuwe beperkingen ook nieuwe kansen biedt: De afgelopen maanden hebben we steeds gezocht naar hoe we de huidige realiteit op een onverwachte, artistieke en innovatieve manier kunnen interpreteren. We richten ons op wat mogelijk is in plaats van wat onmogelijk is. En daardoor ontstaan samenwerkingen en concepten die anders niet zouden ontstaan.’

Remi Wörtmeyer, choreograaf & eerste solist van Het Nationale Ballet voegt daar aan toe: ‘De tutu is de ultieme social distancing tool. De enorme afmeting van de tutu zorgt ervoor dat de dansers creatief moeten zijn in hoe ze navigeren over straat, hoe ze elkaar kunnen passeren en hoe ze samen kunnen bewegen. Terwijl de dansers zich een weg banen door de stad, dansen ze de dans die we allemaal hebben ervaren wanneer we mensen op straat passeren en proberen anderhalve meter afstand te behouden.’

 

Credits: 

Concept: The Family Amsterdam 

Regisseur: Mathieu Gremillet 

Choreografie: Remi Wörtmeyer 

Productie: The Family Amsterdam ism Nationale Opera & Ballet 

Director of Photography: Bas Goossens (Ministry of Frames) 

Tutu design en creatie: G-Star RAW 

Tutu constructie: Nationale Opera & Ballet 

Muziek Supervisie: Rogier van Twuijver (Modern Day Composers) Muziek gecomponeerd en gearrangeerd door: Joris Voorn, Boy Bianchi Musici Het Balletorkest: Robert Cekov (viool), Jan-Eelco Prins (viool), Arwen Salama-Van der Burg (viola), Artur Trajko (cello) 

Dansers Het Nationale Ballet: Kira Hilli (main), Manu Kumar (main), Sebia Plantefève, Giovanni Princic, Daniel Silva, Tess Sturmann, Elisabeth Tonev, Conor Walmsley Edit: The Compound

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie